Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 43

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna

Hej! Nu var det fredag igen! Vi vill att ni föräldrar fyller i en skolenkät som vi bifogar i mailet. Vidare börjar det en ny kurator på onsdag, Anna Westerfors Johansson. 

Viktigt meddelande från Rektor: Det har cirkulerat en svart skåpbil som lockar till sig barn kring Hammarbyhöjden. Vi ber er att vara extra vaksamma. 


Denna vecka:
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag: glosor spanskaläxa: TB.s12-13 Läsläxa i svenska: Ha hunnit till sidan 263 i boken Enders spel.
Torsdag:
Fredag:

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Vi har fördjupat oss i olika sjukdomar under den gångna veckan. på måndag får ni 30 minuter på er att slutföra er lilla teater, och vi redovisar i slutet av den lektionen samt på tisdagens mattelektion. 
I matten räknar vi sedan vidare med olika bråk. Kom ihåg att subtraktionen och additionen är mycket svårare än multiplikationen av bråk. 

Svenska:
I svenskan har vi gjort D.L.S diagnoser och skrivit på berättelserna. Vi gör så att det är max tre lektioner till i skolan som gäller, så onsdagen efter lovet, får alla se till att ha lämnat in texten. I den gemensamma boken ska alla ha kommit till sidan 263 till nästa onsdag. Ha en fin helg! /Malin.

Spanska: veckan efter lovet kommer vi att ha en läsförståelse i spanska! veckans glosor: la ropa, la vida, casi, siempre, llevar, la blusa, la falda, el vestido, los pantalones, los vaqueros, la camiseta, el suéter, la zapatilla, la chaqueta, la camisa

Engelska: vi börjar med läroboken Spotlight. efter lovet börjar vi med romanen Holes. 


SO:


Idrott och hälsa:
Vi jobbar vidare med projektet sätta upp mål för egen träning. All info finns här Idrott & hälsa 8an

Hem- och konsumentkunskap:
Grupp Jordgubbar ska lämna in fiskreflektionen om ni inte gjorde den klar på lektionen i vecka 41.  Helklass teorilektion tvätt ,städning och andra uppgifter i ett hem  s. 162-181 , genomgång inför hemläxa. 

Musik: Dagens låt Stella (Isak A) - Karl (Alva). Instruktion här. /Ingela


Tema:

Nästa vecka
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments