Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 39

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna

Fredag 29/9 kommer vi (Klassen, Elin, Karin och Johanna) åka till Gröna Lund på eftermiddagen för att utföra fysikexperiment i de olika attraktionerna. Vi kommer förbereda oss under NO-lektionen under veckan och utföra experiment i grupper. Vid 15 släpps allmänheten in, och någon lärare åker självklart hem med klassen till Björkhagen, men ni som vill får då vara kvar (hörde något om en planerad konsert vid 20).Ingen förälder har hittills hört av sig, så vi litar på att de säger hejdå där ni tycker att det är okej.

Det är cykeltider och här kommer en påminnelse gällande
parkering av cyklar: Ställ dem utmed husväggen till mellan –
högstadiet. Cyklarna får inte låsas fast i träd, bänkar, lyktstolpar.
Detta omöjliggör städning och de är i även vägen för
gångtrafikanter.

Elever som blir törstiga under skoltid får ta med sig en
mugg/vattenflaska och använda. Köket kan inte tillhandahålla
glas för detta ändamål.


Denna vecka:
Måndag:
Tisdag: Hkk läxa. 
Onsdag: Läsläxa: Ni ska läsa vidare och komma till sidan 103. Spanska: skrivuppgift
Torsdag: Idrott och hälsa utomhus
Fredag: Matteprov Gröna Lund på eftermiddagen

Ämnesinformation
Matte/NO: 
På fredag har vi ett matteprov på första kapitlet, detta har ni ju full koll på, då vi pratat om det nästan varje lektion i en vecka nu. I mattelådan längst fram i klassrummet ligger det extra övningspapper från en annan bok, annars har ni ju fullt av uppgifter i boken att jobba med. Procent och ränta är avsnittet som vi ska ha koll på. 
I NO:n har alla nu dissekerat, och jag vill ha in era skrivna frågor, eller så kommer jag haffa er under en rast etc för att förklara muntligt vad ni lärt er på labben.

Svenska:
Vi läser vidare i Enders spel hemma och vi skriver på lektionerna. Några flamsar bort lektionstid, så jag kommer att höra av mig hem om detta fortsätter. Annars är det kul och härligt att undervisa åttan. /Malin

Spanska: Vi håller på med skoldagen och på tisdag ska vi ha en skriftlig uppgift som eleverna har övat på under lektionstid. 

Engelska: Temat fortsätter med crime and suspense. 


SO:


Idrott och hälsa:
Nästa vecka ska vi orientera på lektionen. Då gäller kläder efter väder. Jag vill att alla är ombytta så att ni kan vara med på ett mer aktivt sätt än ni kan när ni glömmer kläder. Tänk på att det är du som ska visa för mig hur du klarar av uppgifterna/aktiviteterna på lektionerna i idrott och hälsa. Efter prao-veckan, alltså v. 41 kommer vi börja vara inne i Skarpnäck. /Karin

Hem- och konsumentkunskap:
Matlagningsläxa -säsong ska  inlämnas! Info finns härCecilia Ehnborg

Musik: Vi fortsätter med arbetssånger och Spirituals. Dagens låt: Ruben (Edith) samt Ville (Kalle) Instruktion här. /Ingela 


Tema:

Nästa vecka

Prao hela veckan


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments