Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 38

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna


Denna vecka:
Måndag:
Tisdag: hörförståelse, engelska. 
Onsdag: Läsläxa, svenska: Alla ska ha kommit till sidan 72 i boken. Viktigt!
Torsdag: Afrika! på förmiddagen. vanliga lektioner på eftermiddagen. 
Fredag:

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Halva klassen har nu dissekerat hjärt-lungslag, och jag är mycket imponerad av ert engagemang och undersökande. Det är den bästa dissektionslabben jag har genomfört med åttor hittills, och jag hoppas att nästa vecka blir lika topp. Hallongruppen får inte glömma att titta på youtubefilmerna på min flik.

I matten var det planerat med ett test fredag vecka 39, och efter lite diskussion med er elever står jag fast vid detta. Förberedelserna inför Gröna lund sköter vi på NO:n så får vi skjuta lite på resten av arbetet med kroppen. 

För Gröna Lund blir det. Fredag 29/9 kommer vi (Klassen, Elin, Karin och Johanna) åka till Gröna Lund på eftermiddagen för att utföra fysikexperiment i de olika attraktionerna. vi kommer förbereda oss under NO-lektionerna vecka 38 och 39 och utföra experiment i grupper. Vid 15 släpps allmänheten in, och någon lärare åker självklart hem med klassen till Björkhagen, men ni som vill får då vara kvar (hörde något om en planerad konsert vid 20). Om ni som föräldrar inte vill att era barn ska låtas vara kvar på Gröna Lund eller i stan kan ni väl höra av er till oss, annars litar vi på att de säger hejdå där ni tycker att det är okej.

Svenska:I svenskan har vi börjat läsa boken "Enders spel". Jag läste högt första lektionen och sedan fick de välja att lyssna på ljudbok eller läsa tyst. Vi bestämde att till nästa onsdag ska alla ha kommit till sidan 72. Vi kommer att ha bokdiskussioner/skriftliga frågor varje onsdag och på tisdagarna ska vi hålla på med skrivande, tänkte jag. Det är mysigt att jobba med klass 8! /Malin.


Spanska: Vi har börjat med skoldagen och vad man gör efter skolan. 25e september ska vi kunna skriva om en skoldag och vad man gör efter skolan. 

Engelska: Vi håller på med Crime, suspense and fantasy. 19 september kommer vi ha en hörförståelse om sci-fi och fantasy. 


SO:


Idrott och hälsa:
Tack för härlig entusiasm trots vädret i torsdags. Vi fortsätter att vara ute. Från och med v. 41 är vi inne i Skarpnäck. Det är efter er prao.
/Karin

Hem- och konsumentkunskap: 
Ny ändrad terminsplanering ligger nu här Cecilia Ehnborg 

Textilslöjd:
Du bör ha en idé till ditt förvaringsprojekt klar denna vecka all information finns under min flik slöjd åk 8 , se också till att lägga in din passpåse och skriva om den på slöjdportfolio.


Musik:


Tema:

Nästa vecka (39)
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Gröna lund 12-15


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments