Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev 37

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna

Tack för ett bra föräldramöte i tisdags.

Skolsköterskan här måndag och onsdag

Öppettider för Ungdomsgården denna termin:
Onsdagar 18.30 – 22.30
Torsdagar 17.30 – 22.30
Fredagar (udda veckor) 17.30 – 00.30

Miljögruppen
Som en del i vårt miljöarbete har skolan skapat en digital bytesgrupp  på facebook som heter Kulturskolan raketens bazar. 
Meningen med gruppen är att underlätta för alla som har anknytning till Raketen att byta, sälja och köpa grejer, kläder mm 
med varandra. Vi vill minska miljöpåverkan genom att underlätta för alla att återanvända  i stället för att köpa nytt. 
Du hittar sidan genom länken. 


(Tyvärr måste du ha facebook för att kunna bli med, så småningom kanske vi hittar en annan lösning).

Denna vecka:
Måndag: Inlämning Sylvia syreatom
Sydafrikansk hip-hop kl.12.30 för klass 2-9 i mellanrummet.
Ca 13.15 samtal med klass 8+9 i 9:ans klassrum.
Tisdag: 
Onsdag: dissektion jordgubbar, förbered er.
Torsdag: Elevråd kl 10:00 i matsalen
Fredag:

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Nu på måndag är sista dagen att lämna in Sylvia Syreatom, läxan som ni haft i två veckor och ni finner instruktion till på min flik. Vi kommer nu på onsdag att dissikera hjärt-lungslag från lamm med första labbgruppen (dvs Jordgubbar) och ni har i läxa att förbereda er genom att titta på en dissektion på Youtube. Dessa klipp har jag lagt upp på min flik för att ni lätt ska hitta dem.

I matten kör vi vidare på samma spår. vi ligger lite efter på grund av sjukdom och fotografering, men det kommer funka bra för er ändå. 


Svenska: I svenskan har vi läst två Science Fictionnoveller denna vecka och en förra veckan. En hel del elever har varit sjuka, så jag tycker att ni ska läsa i alla fall en av dem hemma. De kan hittas här.
Vi kommer att börja med hemmaläsningsböcker nästa vecka, när beställningen har kommit. Jag har nämligen tänkt ut ett koncept. Ingen behöver låna på bibbla eller ta hemifrån. /Malin

Spanska/Engelska:


SO:

Musik:
Vi jobbar från i år i halvklass och har börjat att jobba med rötterna till dagens populärmusik. Det kommer så småningom att bli arbetssånger, spirituals, gospel, blues och lite jazz. Dagens låt förbereder Pau (Ruben är reserv) samt Lama och Alicia (Ville är reserv) Arbetsinstruktionen finns här./Ingela

Idrott och hälsa:
14 av 25 var ombytta och deltog i lektionen i torsdags. Jag vet att det är förkylningstider och så men tycker att kan du vara i skolan så kan du vara med på lektionen i idrott och hälsa. Om du inte kan vara med på lektionen i idrott och hälsa pga hälsoskäl så tycker jag att det är bättre att du är hemma och kurerar dig.

Nästa vecka fortsätter vi på samma tema som denna. Sätta upp mål för egen träning. Cirkelträning i utegymmet. Utvärdera hur det gick och sätta ord på vad du i fortsättningen behöver tänka på.

Att packa:
Ombyte, kläder efter väder och vattenflaska
/Karin

Hem- och konsumentkunskap:


Musik:


Tema:

Nästa vecka
Måndag:
Tisdag:
Onsdag: dissektion jordgubbar, förbered er.
Torsdag: workshops afrika rättvisetema. Dans och trummor.
Fredag:


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments