Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev 3

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna
Tisdag den 6 februari har vi föräldramöte med föreläsning av Psykolog Liv Svirsky som kommer att prata om ungas psykiska ohälsa. Föreläsningen håller på ca 1 timme, därefter finns det tid för frågor. Tid: 18.00. Därefter har vi ett kort möte i klassrummet.

Glöm inte att ta med er Holes till engelska-lektionen på måndag!!

Denna vecka:
Måndag:  
Tisdag: Matteprov, 
Onsdag: spanska-glosor, Jordgubbar HKK, Hallon No-labb
Torsdag: 
Fredag: 

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Vi har gemensamt resonerat oss fram till att vi kör ett matteprov på tisdag innan lunch. Det handlar om att teckna och förenkla uttryck, samt att se mönster. Ni har fått repetitionshäfte och har blandade uppgifter på sida 150 - 151 i boken. glöm heller inte repetitionen på sidan 310-311 som är bra att jobba med. Som jag tidigare sagt är detta ETT sätt att visa vad ni kan, och inte blodigt allvar.

I Kemin kom vi inte så långt som jag hoppats innan jul, och vi får prata kolhydrater på måndag. (titta på det ordet med "kemiglasögon" på och fundera på vad dessa kan vara uppbyggda av)

Svenska:
I svenskan har vi börjat med att jag berättat om AIDS och HIV. Det är nämligen så att vi i nästa vecka kommer börja på en gemensam bok, där denna sjukdom spelar en roll. /Malin

Spanska: jobbar med adjektivets komparativ i spanskan. glosor till på onsdag: el más fuerte, el pico más alto, esta noche, normalmente, sobre, ha dicho, buscar, piensa que, necesario, ya, por eso, solamente, más grande que, el país más grande, el portugués. https://glosor.eu/ovning/el-mas-fuerte-laxa-1.7921411.html

Engelska: Vi kommer att jobba med temat different perspectives och läsa om Barack Obama och Martin Luther King v.3. Lämna in HOLES!


SO:


Idrott och hälsa: 
Vi har nu dragit igång terminen. Lektionen denna veckan var en riktig toppenlektion. Vi körde Cirkelträning och badminton. Nästa lektion kommer se ut på samma sätt. 
v. 4 är det ingen lektion då det är kulturvecka
v. 5 är det ingen lektion då det är temacafé för 8-9. 


Hem- och konsumentkunskap: 
Alla har i läxa att se klart filmerna om näring länkarna finns här Hem och konsumentkunskap åk 8 samt läsa klart kapitel 2, instuderingsfrågor ligger också under Hkk åk 8. 
Matlagning denna vecka och nästa med tema " Mera grönt" vegetarisk buffé. 


Musik: 


Tema:

Nästa vecka
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments