Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev 10

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Tala in barnets personnummer.

Allmän info från mentorerna


Denna vecka:
Måndag:  Pedagogiskt möte, start 10.00
Tisdag:  Hallongruppen har HKK
Onsdag: Studiedag=ledigt
Torsdag: Internationella kvinnodagen. Ni som ska vara med och spela teater ska komma 08.30.
Fredag:  Du har läxa till Temat, sjukt viktig!

Ämnesinformation
Matte/NO: 
Den gångna veckan har ni tyvärr fått ha vikarie alla 4 mattelektionerna då jag varit hos läkaren och vabbat. Men ni känner ju Albin nu, och är såpass stora och ansvarstagande att ni kan göra det ni ska utan att jag är där. (Ni bör i alla fall vara det) Efter lovet kommer vi jobba med cylindar och koner och lösa lite kluriga uppgifter. Fredag vecka 11 är min plan att vi ska avsluta geometriavsnittet med någon sorts test. Kanske tar vi ett muntligt? vi pratar om det och röstar efter lovet.

I NO:n har vi nu jobbat klart med fetter och ska ta proteiner i någon lektion till (ena gruppen ska labba) innan vi sammanfattar och kollar av så att alla har lärt sig det mesta av den organiska kemin och vi hoppar på akustik istället i NO:n.
Vad har har sett av ert arbete med fetterna från olika källor är ni väldigt ambitiösa övrlag och funderar och analyserar väldigt bra.


Svenska:
Jag har gett eleverna extra tid att bli klara med sina argumenterande texter. De ska vara klara på  fredagen i vecka 10. Problemet är att vi ju även skulle ha slutsamtal om boken "Låt vargarna komma" i den veckan, men vi har ju för sjutton bara EN lektion eftersom det är studiedag på onsdag. Således är det bokdiskussion i vecka 11 och inlämning av texter i vecka 10. Frågorna inför boksamtalet kommer att läggas i elevernas mapp på "drive". /Malin

Spanska/Engelska:


SO:


Idrott och hälsa: 
Denna vecka, efter lovet, är det ingen lektion i idrott och hälsa då vi uppmärksammar den internationella kvinnodagen och ska kolla på teater tillsammans med hela skolan på 12:30. Ni slutar efter teatern. 

Hem- och konsumentkunskap:
Hallongruppen tillagar nyckelhålsrecept, tema kyckling eller vegetariskt. Påminnelse till er som inte skrivit Hälsocoachuppgiften ännu att göra det och spara i er HK mapp  på Google drive. Uppgiften finns här Hem och konsumentkunskap åk 8


Musik: Vecka 10 är det uppspel på ensemblespelet i Blues! 


Tema: På fredag ska du bygga en motor. Du måste kolla på instruktionsfilmen i förväg så att du vet vad du ska göra.

YouTube-video
YouTube-video


YouTube-video


Nästa vecka (11)
Måndag: 
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: 


Bästa hälsningar
Johanna och Karin
Comments