Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

Vecka 44-45

Veckobrev v.   45

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej!  Jag tjatar om vår Blogg för miljöprofilen. Gå in och kolla på videoklippen och prenumerera gärna på vår kanal. Den heter MiljoKungen. Gilla också gärna våra videoklipp och dela. Vi vill ha många tittare! Vi försöker göra bra miljöarbete och också sprida vårt miljötänk till andra. I veckan har 8an gjort videoklippet. /Minna

https://sites.google.com/a/kulturskolanraketen.se/intranet/miljoebloggen

Det händer

Måndag: Pedagogiskt möte, skolan börjar kl. 10.00 med matematik

Tisdag: Blå grupp HKK, Röd grupp No Labb

Onsdag:

Torsdag: Blå grupp ska redovisa sin sjukdom

Fredag:

Ämnen

Svenska: Eleverna har skrivit på på sina berättelser under den gångna veckan och jag sa att de som inte riktigt kommit igång, ska skriva lite under lovet. Annars är det helst läsande jag vill att de ska ägna sig åt, eftersom det ju faktiskt finns tid för detta. /Malin.

Matematik: Vi har börjat på kapitel 2. Vi går snabbt fram i detta kapitel eftersom många kommer ihåg från tidigare år. Nu är vi klara med avsnitt 2,1 och 2,2. Om du inte kan förkorta, förlänga, minsta gemensamma nämnare och blandad form, då behöver du repetera avsnitt 201 och 2,2 på höstlovet.

NO: Alla har i läxa att läsa på häftet om sjukdomar som blåa gruppen har gjort. Blå grupp redovisar på torsdag den 10 nov.

OBS, till den 14 november ska ni också ha läst sjukdomarna från röd grupp. Ni får häftet vecka 45.

NO Labb: röd grupp ska bli klara med sjukdomarna, Röd grupp redovisar på måndag den 14 nov.

Spanska/engelska

I engelska ska du se till att du lämnar in ditt häfte med frågor, om du har inte gjort det redan. Läxan är att sammanfatta texten "Coca-Cola" med dina egna ord och träna glosorna till texterna Coca-Cola och The Great Wall of China.

I spanskan ska du repetera räkneorden från 0 till 10000. Vi kommer ha skriftligt läxförhör på dem. Räkneorden hittar du i textboken på s. 89.

Jag också påminner er att vi kommer att ha spanska prov på tisdag v.46 (kapitel 1-4).

Idrott: Inne, ombyte, skor och vattenflaska. Vi ska bland annat dansa och leka lekar.

Hem och konsumentkunskap: Tvätt och städläxa skulle vara inlämnad senast fredag denna vecka. Häftet och uppgiften finns här Cecilia Ehnborg i mappen HKK åk 8 om du inte tagit hem det. eftersom ni har flera andra prov den här veckan får ni lämna den nästa fredag v. 46 om ni inte redan gjort den, skicka in isåfall.

Tema:

Vecka 46 har vi temacafe, då kommer föräldrarna få ta del av era snygga bildspel och få se de samlevnadsscener som vi kommer träna på efter lovet.

Det ligger också ett mindre hemprov i biologidelen som ska in fredag vecka 46. Du hittar det på Elins flik på hemsidan, och tänk på att skriva ner vilka källor du använder, samt hoppa över namn, se på instruktionen vad det är du ska skriva.

I veckan bakade vi roliga bullar på temat sex och samlevnad.
 SO:

Musik: Vi fortsätter med Blues. Dagens låt presenteras av Isabella och Danni. Arbetsbeskrivning finns här.  

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.


Ha ett skönt höstlov önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

Comments