Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

Vecka 42

Veckobrev v.42

Sjukanmälan helst före kl. 8.00: 08/659 52 17

Hej! Nu kommer det en spännande vecka, vi får besök av Mitt-i-prick-teatern som spelar Othello för oss. Den handlar bland annat om ryktesspridning.

Vi lärare vill be alla elever att lämna in sina mobiler på morgonen utan att vi behöver tjata. Vi blir stressade av att behöva tjata och hålla reda på vem som lämnat in och vi känner att det går åt värdefull lektionstid till detta. 

Det händer

Måndag: Teater kl. 10-11. 

Tisdag:Föräldraråd kl. 18

Onsdag: Matematik på SO-lektionen

Torsdag: Matematikprov

Fredag: SO på matematiklektionen

Ämnen

Svenska: I veckan har vi haft bokpresentationer, som blev väldigt lyckade. På torsdag kan jag ha extratillfälle på lunchen för de som var sjuka i måndags, dvs Måns och Hjalmar. I svenskan går vi vidare med skrivande av berättelse/novell. /Malin.

Matematik: Prov på kapitel 1, procent. Kolla ämnesplaneringen om du är osäker på vad du ska lära dig. Annars finns sammanfattning i boken, och blandade uppgifter och dessutom begreppen i början av kapitlet. Min matematiksida hittar du här.

NO: Kolla på min sida på efter ämnesplaneringen, där står hur vår kroppskurs är upplagd, och vad man ska kunna till provet. Nu har du fått en bok. Läxa till nästa vecka på måndag är att läsa om matspjälkningen s. 190-195.

NO Labb: Vi fortsätter med våra kroppsarbeten. Glöm inte att läsa mina kommentarer på dina dokument.

Spanska/engelska:

I spanskan ska ni läsa texterna om Barcelona och Katalonien flera gånger hemma. Det kommer ett skriftligt läxförhör på fakta om staden samt regionen i Spanien.

Ingen läxa i engelska, läsning pågår..

Idrott: Idrott inne, SKOR, ombyte och vattenflaska är det som ska packas.

Hem och konsumentkunskap: Blå grupp Vi går igenom tvätt och städläxa och lagar äppelpaj. Häftet finns här Hem och konsumentkunskap åk 8. läxan ska vara klar v. 45 efter lovet. Påminnelse till de som ej lämnat in matlagningsläxan än att göra det snarast möjligt.

Tema:

SO: Vi har jobbat med U.S.A och det kommer att vara ett skriftligt prov i vecka 43, tisdag och onsdag- Jag har delat ut ett häfte, men i händelse av att det kommer bort, finns det på min flik här. 

Musik:

Slöjd:

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.

Nästa vecka

Studiebesök på Karolinska institutet på måndag förmiddag, Matsäck.

SO-prov, tisdag och onsdag.

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se minna.thullberg@kulturskolanraketen.se

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126


Comments