Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

vecka 40

Veckobrev v.   40

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej!

Nu ska ni på Prao, bra om ni sjukanmäler både till arbetsplatsen och till oss! Annars ska du ha en riktigt lärorik vecka och respektera arbetsmiljöreglerna så att du inte blir skadad. Tänk på att ta i hand och hälsa ordentligt på folk. Kan kännas jobbigt men är viktigt.

Glöm nu inte att ta foton till ert kommande reportage som vi ska arbeta med på bildlektionerna när ni kommer tillbaka./Veronika


Ibland är vi på utflykt med skolan och då händer det att elever vill stanna i stan eller hoppa av hemma istället för att åka tillbaka till skolan. Detta är okej för oss, så länge föräldrar godkänt det. Det som då skulle kunna uppstå är att barnet har åkt på skolans kort och blir stoppat i en kontroll i t.ex Hammarbyhöjden när hen kliver av. Det som gäller är då följande: 
Alla elever som väljer att inte resa tillbaka till skolan med de vuxna, måste själva ha ett giltigt åkkort och dra det vid inpasserande, så att de inte råkar ut för böter.

Skolsköterskan Pernilla startar med sin gruppjogging på lördag. Vi möts vi Marcuskyrkan 9,30 lördag 1/10. 

Föräldrarådet kommer vara den 18 oktober kl. 18, om du har någon idé om ett föredrag du vill höra, ett förbättringsförslag eller annat, så meddela våra föräldrarådsrepresentanter.

OBS, direkt efter er PRAO är det bokredovisningar. Så glöm inte att läsa. 

Ämnen

Svenska: I svenskan har vi analyserat kärleksdikter, samt arbetat klart med reflektioner. Läxa:  Jag påminner om att det är muntliga och skriftliga redovisningar av hemmaläsningsböckerna vecka 41, alltså DIREKT efter PRAO:n. Jag har delat in klassen i två grupper och några redovisar på måndag och andra på tisdag. Kolla här (och byt med varandra om det inte passar): Måndag: Blå grupp/träslöjdsgrupp, tisdag: Röd grupp/textilslöjdgrupp. /Malin.

Matematik: 

NO

NO Labb: 

Spanska/engelska: Ingen läxa

Idrott: 

Hem och konsumentkunskap: Vecka 40  är ni ju på Prao, men jag påminner alla som inte redan gjort läxan i röd grupp att skicka den till mig, dela gärna ert google dokument, det är smidigt, men kom ihåg att skriv era namn på dokumentet. Blå grupp ska ju också göra läxan och lämna v. 41. Nu länkar jag  till er flik på hemsidan eftersom informationen inte hade gått fram till alla att ni skulle skriva en reflektion också när ni hade tillagat er rätt. I den här fliken ligger dokumentet  Läxa 1 som ni också fick förra lektionen Hem och konsumentkunskap åk 8  Säsongsguide har ni på s. 160-161 i HKK-boken. Alla ska också ha läst kapitel 5 innan nästa lektion. För övrigt skjuts  städ och tvättläxan upp eftersom jag var sjuk i veckan  och vi inte hunnit med att gå igenom den.  

Tema:

 SO:

Musik: 

Slöjd: 

Elevhälsa:


Nästa vecka

Det händer vecka 41, efter er PRAO

Måndag: Läxa i svenska: bokredovisningar, blå grupp, se nedan. 

Tisdag: Läxa i svenska: bokredovisningar, röd grupp, se nedan. 

Onsdag:

Torsdag: Idrott inne i Skarpnäck

Fredag: 

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

Comments