Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

Vecka 4

Veckobrev v. 4

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej!

Nästa vecka är det Kulturtema! Tjohoo vad det ska bli spännande. Passa också på att ta igen sånt du missat, för vi går ganska korta dagar.

Den här veckan har 8orna och särskilt Leon gjort miljöfilm! Kolla på den!

https://sites.google.com/a/kulturskolanraketen.se/intranet/miljoebloggen

Det händer

Måndag: Samling klockan 9,15.  Skoldagen slutar ca 14.

läxa i svenska: Tänka ut/låna den dystopi du vill läsa, se nedan under fliken svenska.

Tisdag: 9,15-14

Onsdag:9,15-14

Torsdag: 9,15-14. Redovisningar.

Fredag: Lektioner som vanligt enligt schema. NO-stöd startar kl. 8. 

Ämnen

Svenska: Vi har precis påbörjat ett arbete om dystopier, där vi kommer att läsa utdrag av olika dystopiska verk, diskutera, samt att alla ska få låna en varsin dystopi att ha som hemmaläsningsbok. Skolan har en hel del böcker och några har redan lånat, men vi har inte obegränsat med exemplar av alla böcker, så här kommer en lista på förslag för de som inte lånade av mig i förra veckan: "Vägen" av Cormack Mc Carthy, "Hungerspelentrilogin" av Susanne Collins, "Maze runnertrilogin" av James Dashner, "En sekund i taget" av Sofia Nordin, "1984" av George Orwell, "Om det var krig i Norden" av Janne Teller med flera.

Jag föreslår att alla som inte lånade av mig i vecka 3 lånar på ett bibliotek och berättar för mig så fort ni vet vad ni valt. Dessa böcker kommer att redovisas muntligt under vecka 10. /Malin.

Matematik: Vi jobbar snabbt framåt i kapitlet Algebra. Vi har redan hunnit klart avsnitt 3,4. Du ska alltså kunna skriva uttryck, förenkla uttryck, beskriva matematiska mönster med uttryck, räkna med variabler och förenkla uttryck med parenteser. Kanonbra jobbat!

Är du osäker på detta, kan du till exempel se genomgångar på youtube. Y-boken har videoklipp att titta på där:

https://www.youtube.com/watch?v=uZoISNXND50&list=PLUJvJtNFQgW1LRXXAXMHHwLAf4jUVAv8o&index=13

NO: OBS OBS, Läxa till måndag vecka 5, läs sidorna 244-252 i kemiboken. Skriv upp ord du inte förstår. Om det är något du inte förstår så skriv ned det. Vi pratar om det på lektionen.

Spanska/engelska

I engelskan har vi börjat ett nytt miniprojekt som handlar om att spela in en jobbintervju. Planeringen finns under min flik på hemsidanLäxan till veckan 5 är att fundera hemma på vad man ska svara på de vanligaste frågorna och tänka på frågor man vill ställa till sin arbetsgivare. 

I spanskan ska vi börja med ett nytt kapitel veckan 5, ingen läxa.

Idrott: 

Hem och konsumentkunskap: Terminsplanering ligger nu här; Hem och konsumentkunskap åk 8 där ligger också länkar till de filmer vi tittade på och till HK-portalen där det finns mer information om näringslära som är det område vi startat med nu.

Tema:

 SO:

Musik: 

Slöjd: 

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.

Nästa vecka

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

Comments