Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

vecka 37

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej!

Vi satsar på att eleverna ska röra på sig detta året. Ha koll på våra rastaktiviteter, med hjälp av rastschemat. Pernilla startar dessutom en löpgrupp på lördagar läs mer om det här nedanför.

Pernilla tipsar också om de stödgrupper som Stockholm stad erbjuder till barn som går igenom en skilsmässa mm, läs mer om detta på länken här

http://www.stockholm.se/PageFiles/289335/Brochyr%20Skilda%20v%c3%a4rldar.pdf

Frågor om Praon vecka 40 hänvisas till Ewa Dansarie som har alla blanketter mm.

Ungdomsgården är öppen torsdag-lördag denna termin.

Det händer

Måndag: 

Tisdag: NO: dissektion hjärtslag, läxa att läsa instruktioner, instudering och se på filmer i förväg. Läxa i svenska: Att läsa klart novellen "Vomb" och att svara på frågorna, se nedan under rubriken svenska.

Onsdag:

Torsdag: Läxa; muntlig presentation av ditt procent-tal. Elevråd 10-11

Fredag: 

Ämnen

Svenska: I svenskan har eleverna en hemläsningsbok och jag har delat ut uppgifter till denna som du kan hitta här. Vi har läst en novell - "Vomb" på svenskan och stödet och det är i läxa till tisdag att göra uppgifterna till novellen. Dessa hittar du här.

 

Matematik: Många lektioner har gått bort den här veckan men vi ska vara klara med avsnitt 1.2. Läxa: leta reda på en tidningsartikel eller liknande där de skriver om procent, du ska kunna presentera artikeln och räkna procent till antal. T ex. från DN 12 % av Raketens elever äter inte godis. Räkna ut hur många det är. 

NOVi har börjat med hösten biologiarbete som handlar om kroppen. Ni som har skrivit på google docs har fått kommentarer som ni kan kolla på. Inför dissektionen har ni i läxa att läsa instruktionerna till dissektionen i förväg, instudering blodomloppet och också se filmerna på länkarna här, Dissektionen blir  v 37 och 38:

https://www.youtube.com/watch?v=4XwUt419zI0
https://www.youtube.com/watch?v=9jCAogUTKno
https://www.youtube.com/watch?v=oHMmtqKgs50

NO-lab: Blå grupp har NO-lab v 37 och läxa att förbereda sig inför dissektionen.

Spanska/engelska

Tema

Slöjd:  Textil elever , ta med idéer till ert förvaringspojekt om du inte redan gjort det förra veckan. Kom ihåg att redovisa passpåsen på slöjdportfolio.

 

Hem och konsumentkunskap: Röd grupp tillagar soppor och bröd denna vecka. Läxa att läsa klart s. 83 t.o.m halva s. 92 i HKK boken Samt s. 76-77. om du inte hinner med det på lektionen. Du år låna hem en bok som måste tillbaka till skolan innan nästa tisdag. Du har också i läxa innan nästa lektion v. 39 att laga något hemma med en grönsak, frukt eller rotsak som är i säsong nu under hösten. Antingen väljer du något av sopprecepten som vi lagade på lektionen eller ett eget recept. Redovisas enligt instruktioner på min sida som läggs ut tillsammans med recepten på tisdag efter lektionen.

 

Idrott: Ute eller kanske simning. Har inte fått svar från Eriksdalsbadet ännu. Ni får veta under veckan

Musik: 

SO: 

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.
Nästa vecka

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

 

ĉ
Minna Thullberg,
8 sep. 2016 05:28
Comments