Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

Vecka 35

Veckobrev v. 35   

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej! Nu är vi igång med "vanligt" skolarbete. Något viktigt som händer snart är 8ornas PRAO vecka 40. Viktigt så klart att du tänker på vad du vill prova på för yrke och att du försöker få kontakt med något så att du kan prova just det yrket. Jättebra om föräldrar kan ställa upp och ta emot en PRAO och mer lärorikt för eleverna om ni byter elever med varandra. 

Tack för en härlig vandring!! Så fint och så trevliga ni var mot varandra!

Det händer

Måndag: 

Tisdag:

Onsdag: Spanska läxa (glosor)

Torsdag: Matematikläxa. Idrott ute, kläder efter väder. Ta med VATTENFLASKA :)

Fredag: 

Ämnen

So


Svenska:

Malin här. Jag har inte träffat klassen ännu, men jag ser fram emot allt skoj vi ska ha detta läsår med dystopier och annat. /Malin.


Matematik: Du har läxa till torsdag att lära dig att omvandla bråk till procent och procent till bråk. Du ska lära dig de vanligaste utantill. Du har fått en stencil att fylla i, lär dig tabellen. Eller kolla dokumentet här.

NO: Vi börjar läsåret med biologi, vi ska lära oss om kroppen och sjukdomar, det blir kanonintressant.

NO-Labb: Blå grupp har lektion denna vecka


Spanska/engelska

Ingen läxa i engelska.

I spanskan har vi läst texten på s. 6-7 och har 13 glosor i läxa till onsdag (que aparecen, este, mismo/-a, practicar, la escalada, el club, el primo, solo, ahora, no sabe, a la izquierda de, el banco, al lado de).


Tema

Slöjd: TX- Fundera på idéer till ert "förvaringsprojekt" och se om i hittar något material som ni kan återbruka. Uppgiften och terminsplanering finns här  Cecilia Ehnborg

Hem och konsumentkunskap: Röd gupp har lektion denna vecka

Idrott: Tack för en fantastisk vandring, vilken pepp ni  hade hela vandringen och vistelsen i Stensjödal. Nästa vecka har vi idrott ute, kläder efter väder. 

Musik: Vi har börjat med ett arbetsområde som heter "Populärmusikens rötter" där vi tittar på musiken under och efter slaveriets tid i USA. Det blir arbetssånger, negro spirituals, gospel, blues och jazz. I torsdags sjöng vi en bomullsplockarsång. Varje vecka kommer också en enskild redovisning av en artist, en låt och en liknande artist. Nästa vecka är det Lova-Li och Elsa som redovisar. Arbetsbeskrivningen finns härNästa vecka
Skolfoto, Föräldramöte den 6/9!


Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

Comments