Klasser‎ > ‎Årskurs 8‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

Vecka 3

Veckobrev v.   

Sjukanmälan helst före kl. 8.00:  08/659 52 17 

Hej!

Superkul att se er alla igen!. Tänk på att den här terminen byter ni tider på musiken och också slöjdgrupper. Det blir lite ändrat schema för alla. En annan schemaändring är att vi har NO-stöd på fredagmorgon. Vi har redan haft tre intensiva skoldagar och är igång rejält efter lovet. Sov ordentligt i helgen så att du orkar med hela nästa vecka!


Det händer

Måndag: Pedagogiskt möte, ni börjar kl. 10 med Matematik

Tisdag: HKK helklass. Efter lunch Teaterbesök" Hela familjen" i Skärholmen.NI åker med Eva och Malin och slutar efter teaterns slut.OBS, inget Ma-stöd.

Onsdag: 

Torsdag: Inlämning av punkt 1-3 av träningsdagboken

Fredag: Kulturval startar.

Ämnen

Svenska: Vi har inte haft någon lektion ännu, men nästa vecka kör vi igång och då ska vi på teater "Hela familjen" i Skärholmen på tisdagens lektion. Vi åker vid 12.15 och eleverna slutar efter föreställningen. /Malin.

Matematik:  Vi jobbar med algebra kapitel 3 och vi är redan klara med avsnitt 3,1 och 3,2. Om du varit sjuk måste du ta igen dessa två kapitel, viktigast att förstå talen på s. 114 och s. 120. Jag har lagt upp en preliminär ämnesplanering och veckoplanering här.

NO: Nu har vi kemi, närmare bestämt organisk kemi. Du har fått en kemi-bok och i den uppdaterade ämnesplaneringen står det vilka sidor som gäller.  Det kan kännas mastigt med alla sidor och det är mycket nytt och krånglig fakta. (Så läs i förväg om du brukar bli stressad) Jag är övertygad om att du kommer lära dig allt viktigt i tid. :) Veckoplaneringen är fortfarande väldigt preliminär! Läxa till nästnästa måndag läs s. 244-252.

(Boken finns inläst på inläsningstjänst för dig som behöver lyssna i stället för att läsa)

NO Labb: Du som glömt att lämna in NO-labben om kolhydrater. Här kommer en påminnelse!! Ingen NO-lab vecka 3.

Spanska/engelska

Idrott: Vi har nu börjat jobba med arbetsområdet Träningsdagbok. All info om detta hittar ni på er idrottssida Idrott & hälsa 8an

Där finns alla dokument och all info som jag gick igenom igår på lektionen. Du som inte var med. Läs uppgiften och följ instruktionerna. Punkt 1-3 ska vara klara nästa vecka och delas i ett google-dokument med mig. karin.lof@kulturskolanraketen.se

Hem och konsumentkunskap:  Vi börjar arbeta med kapitel 2 och 3 i boken. Näringslära, hälsosamma matvanor. Helklass teorilektion denna vecka. 

Tema:

 SO:

Musik: 

Slöjd: Textilelever; Fundera på idéer ert förvaringsprojekt, återbruksidéer. Instruktioner till uppgiften och terminsplanering hittar ni här : åk 8 textilslöjd 

Elevhälsa:

Kuratorn har samtal onsd-torsd.

Skolsköterskan har öppen mottagning onsd-torsd.

Nästa vecka

Kulturtema.

Trevlig helg önskar Minna och Cecilia!

Behöver ni kontakta oss är det lättast med e-post:

cecilia.ehnborg@kulturskolanraketen.se               minna.thullberg@kulturskolanraketen.se    

Mobiler: Cecilia: 0736270756, Minna: 0704548126

Comments