Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 7

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. Tala in barnets personnummer.

Information från mentorerna

Hej
Nu är nationella provet i svenska överstökat och ni har varit väldigt snabba med att hitta i texterna. 

Nu har vi kommit igång mer och mer med datorerna och elevernas inloggningar här på skolan och det är lite prövotid för oss alla hur vi ska hantera programmen på bästa sätt. Eleverna har fått en mailadress och ett "svårt" lösenord som ger dem tillträde till den lärplattform vi använder: teacherdashboard.com. Här kommer uppgifter och lite lektionsanteckningar i framtiden återfinnas. Vi lärare jobbar på det och lär oss detta nya system och kommer övergå från hemsidan till detta mer och mer när det gäller lektionsmaterial. Vi försöker vara tydliga gentemot eleverna var de hittar saker i just våra ämnen. 

Vi jobbar försöker hitta på olika sätt att röra sig på rasterna, här är en kort film med en del av ett hopprepsgäng som fått in flytet.

hopprepVi har gjort nya grupper till Drama och NO-labb utifrån att ni ska kunna repa scener till er musikal, vi kommer prova dessa grupper några veckor, och sedan får vi se om vi ska göra om dem för att repetera andra scener.

Grupp 1 Hutu

Johannes

Lina

Arvid

Liann

Lo H

Anni

Hugo

Tuva

Ellen

Milan

Ida

DorisGrupp 2 Tsotsie

Vilgot

June

Oskar

Nils

Juno

Tuli

Lo B

Kalle

Daniel

Boris

Abraham

Estrid

MelkerDenna vecka (7)
Måndag: 
Tisdag: Labb Tsotsie drama Hutu
Onsdag:
Torsdag: Läxa i franska
Fredag: engelska-glosor! Labbrapporten helt klar!

Ämnena:
Matte/NO: 
Vi har nu jobbat med våra labbrapporter och skrivit rent dem tillsammans och diskuterat slutsatser. Läxa till nästa fredag är att titta igenom och utveckla labbrapporten så att ni är nöjda med den. 

I matten har vi satt igång med kapitel 4 ordentligt, uttryck och vi tränar på att skriva noga och tydligt vad det är vi gör.

Engelska: 
https://glosor.eu/ovning/highest-deepest-furthest-and-bravest.8037201.html

Spanska: 
Eftersom vi inte haft några lektioner i spanska den här veckan pga bad och nationella prov så har eleverna inte fått någon läxa. 

Svenska:
I svenskan har vi haft boksamtal där eleverna spelade in sina samtal på diktafoner och jag ska lyssna i nästa vecka. Vi får se vad vi går vidare med härnäst i svenskan, men jag återkommer. En sak som dock är säker är att de ska hitta en ny bok att läsa tills nästa fredag och berätta för mig vad den heter. Denna bok ska vara utläst vecka 11 fredag så de har alltså fyra veckor på sig. Självklart uppmanar jag till att de läser mer än så, men detta är ett minimum. Den boken kommer de att skriva om i vecka 11. /Malin.

SO/Idrott och hälsa:
Vi har nu bestämt datum för SO-prov på frihetstiden. Nästa vecka är repetitions/instuderingsvecka. Provet gör vi v.8 på onsdags- och torsdagslektionen (för den som vill finns stödtiden också). 

På idrotten är vi i Skarpnäck och lektionerna leds av Nilla och Emelie som är mina lärarkandidater, de läser till lärare i idrott och hälsa och gör VFU hos oss. Jag är med på lektionerna också men håller mig i bakgrunden. /Karin

Franska: 
Liten läxa i franska till torsdag, som vi går igenom på måndag. Fortsättning på kap. 10 som handlar om klockan.

Musik:

Slöjd:

Tema:

Nästa vecka (vecka 8)
Måndag:
Tisdag: Labb Hutu, Drama Tsotsie
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.

Klassföräldrar är föräldrarna till Kalle, Hugo, Ida, Ellen

Comments