Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 6

Information från mentorerna

Nu har terminen kommit igång ordentligt efter kulturveckan. Vi har kommit igång med läxor och arbetsuppgifter, och kommer så småningom komma in mer och mer i vårt nya system att skriva arbeten i teacherdashboard som vi lär oss tillsammans. Ni har nu fått egna inloggningar i detta och i mailprogrammet så att ni kan skriva labbrapporter med mera på ett bra sätt. 

Denna vecka (6)
Måndag: Utflykt till Saltsjöbaden med matsäck, varma kläder, badkläder, badtofflor och sittunderlag
Tisdag: NP sv: 08.30-ca 11.30 inklusive rast. Föräldramöte som startar med föreläsning om ungas psykiska (o)hälsa. 18.00
Onsdag: Idrott inne i Skarpnäck
Torsdag: NP sv : 08.30-11.30
Fredag: engelska-glosor! Läxa i svenska: Läsa ut boken "Häxan och Lejonet".

Ämnena:
Matte/NO:
Vi har börjat med kapitel 4 i boken som handlar om algebra. Ni har fått en planering som också finns på min flik. Vi har nu tränat på att skriva uttryck utan variabel och kommer under vecka 6 att lägga in dessa. Det är viktigt att ni jobbar strategiskt och skriver ner allt på varje rad för att det ska sitta bra sedan när ni får mer avancerade uttryck.

I NO:n har vi nu lärt oss om grupper och perioder i det periodiska systemet och ska snart få koll på det där med joner. Sahara har fått en NO-läxa att skriva rent labben, och Nilen kommer få det i veckan. Skriv rent labben digitalt på er inloggning som ni har fått av Elin så ska vi på en gemensam lektion vecka 6 träna på att hantera datorerna på ett bra sätt och förbättra era labbrapporter. Innan vi har haft en genomgång vet jag att det är svårt för er att få till en bra slutsats, vi jobbar på det tillsammans på fredag vecka 6.


Engelska: läxa: https://glosor.eu/ovning/sisterhood-of-the-traveling-pants.8011750.html

Spanska: ingen läxa pga nationella prov i svenska

Svenska: 
På tisdag och torsdag nästa vecka blir det nationellt prov i svenska. Ni kommer vara i klassrummet under några timmar (med raster) ta gärna med en frukt och en flaska vatten eller dylikt så att ni kan få lite energi och vara pigga. Ni startar 8.30 båda dagarna och håller på till framåt halv tolv. Elever med dyslexi får längre provtid vid behov.Läsläxan är att läsa ut boken till fredag. /Malin.

SO/Idrott och hälsa:
Vi är nästan klar med Frihetstiden och Gustav III. Vi kommer under nästa vecka jobba klart och påbörja repetition. Vi kommer också bestämma datum för prov tillsammans under onsdagslektionen. 

På idrotten fortsätter vi att vara inne i Skarpnäck. Under 5 veckor kommer jag ha två lärarkandidater som utbildar sig till lärare i idrott och hälsa på GIH. De kommer att hålla i lektioner med er. Så spännande och kul tycker jag :) /Karin

Franska: Ingen läxa p g a nationellt prov i svenska

Musik:

Slöjd:

Tema: På måndag 5/2 åker vi som en temastart för temat De fyra elementen till Saltsjöbaden för att uppleva elementen vatten och eld.
Vi tänkte bada i det kalla havsvattnet och basta i den varma bastun som vi hyrt in oss i. Man behöver ha med sig badkläder, badhandduk, plastpåse (till blöta badkläder) och tofflor av typen flipflops eller Foppatofflor (för att ta sig mellan havet och bastun). Vi åker från skolan 10.30 så därför behöver var och en ha lunch med sig den här dagen (gärna varm dryck). Man behöver klä sig i varma kläder för att kunna vara utomhus under två timmar. En bra sak att ha med sig är också ett sittunderlag eftersom vi även äter lunchen utomhus.Vi åker hem så att vi ungefär slutar vid skolan i vanlig tid 15.15. 

Hälsning från temalärarna Thomas, Elin, Titti & Veronika

Nästa vecka (vecka 7)
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments