Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 48

Sjukanmälan måste göras varje sjukdag på 0515 43608, ha barnets personnummer redo
Allmän info från mentorerna
Nu har vi haft några snöiga dagar som fyllts av rätt mycket vikarier och ändrade lektioner då sjukorna nått oss lärare. Denna snö har också lett till att ni inte fått göra som ni velat på rasterna på grund av allas vår säkerhet, men nu hoppas vi att det lugnar sig. 

Öppet hus på högstadiet den 28/11

Några föräldrar har bokat in sig på det öppna huset på tisdag. För att lärare inte ska behöva sitta och vänta på föräldrar som inte dyker upp eller som får förhinder vill vi att du meddelar berörd/berörda lärare om något händer så att du inte kan komma. Mejla då till läraren. 


Som en uppföljning till vår konsumtionsfria vecka, bjuder vi in till lappa-och lagakväll tisdag den 28 november, kl. 18-20 i Bild/textilsalen. Ta med det som behöver lagas/fixas/ändras! Sara Huss finns på plats  och kan vara behjälplig.


Denna vecka (48)
Måndag: Musik på mentorstiden kl 9.00
Tisdag: Religionsprovet Alla labb (med daggmask..?)Öppet hus 17 - ??
Onsdag: NP-matte på förmiddagen
Torsdag: NP-matte på förmiddagen

Fredag: Prov i HKK för gruppen som har Hem och konsumentkunskap denna termin.


Ämnena:
Matte/NO:
Så har det blivit dags för den sista veckan med muntliga nationella prov, nu blir det matte. Vi kommer vara i grupper om 3 elever och ha 40 minuter per grupp enligt följande schema:

onsdag förmiddag

8.30 - 9.10 Daniel, Juno, Ida

9.15 - 9.55 Estrid, Milan, Johannes

10.00 - 10.40  Lo H, Lo B, Abraham

10.45 - 11.25 Doris, Tuli, Melker


Torsdag förmiddag

8.30 - 9.10 Kalle, Arvid, Oskar

9.15 - 9.55 Hugo, Boris, Lina

10.00 - 10.40 Nils, Anni, June, Tuva

10.45 - 11.25 Liann, Ellen, Vilgot


För övrigt jobbar vi vidare med några uppgifter utanför matteboken och tränar på att prata matematik, Nu har vi också plockat delar ur kapitel 3. 
I NO:n har vi startat upp ett arbetsområde om astronomi, och tyvärr har det varit lite rörigt med vikarier eftersom att jag varit sjuk och denna fredag är på kurs. Men snart är det ordning igen.  fram till Jul kommer vi även att få lite extra NO då vi kommer ha helklass på NO-labbarna några gånger. Detta för att Annelie slutar och vår nya dramalärare inte börjar förrän efter jul. Till våren när ni jobbar med er musikal kommer ni få igen den tiden då dramat kommer vilja låna tillbaka NO-tid.

Engelska: Vi har börjat med Pirates i Good stuff. 


Spanska: vi ska repetera det vi har gjort under terminen, både grammatik och glosor, samt arbetar muntligt. 

Svenska: 
I svenskan har eleverna kommit igång på allvar med sagorna. Nästa vecka delar jag med mig av skrivtips och eleverna får fortsätta att skriva. /Malin.

SO/Idrott och hälsa:
So: Vi har tillsammans i klassen bestämt datum för prov på Stormaktstiden. Den 6e och 7e december, vecka 49. 

Då jag var sjuk denna vecka fick vi skjuta upp uppvärmningarna.
Idrott och hälsa: Denna vecka är det dags för grupp 4 (Danne, Johannes och Ellen), grupp 6 (Hugo, Lina och Anni) samt grupp 3 (Lo B, Boris och Abraham). 

v. 49  är det dags för grupp 2 (Melker, Nils och June) och grupp 7 (Milan, Tuva och Arvid) och grupp 5 (Oskar, Lo H och Ida)

Franska: 
Från och med vecka 48 kommer Ewa att ta över franskan för klass 6 eftersom att Anneli på egen begäran ska sluta här hos oss, igår torsdag gjorde hon sin sista dag.

Musik: Vi jobbar med genrer och formanalys och det blir prov den 5 december. Material att plugga på kommer här nästa vecka. /Ingela


Tema:
Eleverna i klass 6-7 har läxa i religion om kristendomen på tisdag v 48 Läs häfte som eleverna får på måndag eller sid 54-79 i religionsboken
instuderingsfrågor bifogas vilka är de frågor som kommer på provet. Börja i god tid och gör några frågor i taget texten finns som ljudfil på kontot som dyslektikerna har. Vi kommer gå igenom alla frågor i skolan innan läxförhöret
mvh Thomas

HKK
Provet testar sådant som vi gjort på lektioner och arbetat med i boken smarta val. Har du varit med på lektioner kan du det du behöver kunna men vill du ta hem " Smarta val boken" så gör du det och läser på det som du behöver kunna, se här Hem och konsumentkunskap åk 6 

Nästa vecka (49)
Måndag: pedagogiskt möte, start 10.00
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:


Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments