Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 43

Sjukanmälan måste göras varje sjukdag på 0515 43608, ha barnets personnummer redo
Allmän info från mentorerna
En vecka kvar innan det blir höstlov :) 
Vi vill påminna er föräldrar igen om enkäten från skolverket som de vill att alla föräldrar fyller i om hur ni upplever vår skola, instruktioner och länk finns längst ner på denna sida.

På onsdag kommer också vår nya kurator Anna Westerfors Johansson att börja, vi hoppas att det blir bra!

Ewa, vår rektor skickar med info till er föräldrar: 
Vi har på skolan fått kännedom om att det förekommer en svart skåpbil i vilken någon har försökt locka till sig barn runt Hammarbyhöjden. Vi  uppmanar därför er föräldrar att vara extra vaksamma.

Denna vecka (43)
Måndag: Utflykt synagogan på tematid
Tisdag: labb Sahara (Nilen lämnar in labbrapport) Praktiskt Musikprov - gitarrspel
Onsdag:
Torsdag: Franska: glosförhör.
Fredag:

Ämnena:
Matte/NO:
Nu har halva klassen genomfört den första labben där vi ska skriva labbrapport, och Nilen ska lämna in sina renskrivna labbar senast på tisdag vecka 43, och Sahara blir då efter lovet. Det är dock alltid så att labben blir allra bäst om ni skriver den så fort ni kan efter labbtillfället. En elev lämnade in redan i tisdags kväll vilket är ett föredöme. Om ni skriver den på en gång kommer ni ihåg så mycket mer av labben och kan komma med fler intressanta åsikter och kopplingar.

Jag jobbar vidare med att läsa era test från förra fredagen, tyvärr mår jag inte på topp som ni elever vet, så jag måste försöka vila när jag kan också.

I Matten multiplicerar och dividerar vi vidare med stora och små tal, och kommer vecka 45 ha ett prov som ni sett på planeringen.

Engelska:

Spanska:

Svenska:
I svenskan har vi läst ut Dårfinkar och Dönickar samt gjort klart nästan alla D.L.S-diagnoser.

SO/Idrott:
Vi har precis avslutat Vasa-tiden och går raskt vidare in i Stormaktstiden. Du som missat lektioner denna vecka ska läsa till sidan 9 i boken om Stormaktstiden. Om du inte har fått boken så kom till mig så löser vi det, du får då också arbetshäftet, som också ligger på hemsidan. Du ska också kolla på Historieätarna fram till 30 min. Det var så långt vi hann. Historieätarna hittar du här SO 6an

På idrotten har vi börjat med ett nytt projekt med temat uppvärmningar. Gå in på länken för all information om vilka grupperna är och vad projektet går ut på. Det finns en PDF-fil längst ner på sidan. Idrott & hälsa 6an

/Karin


Franska: Vi jobbar med kapitel 6. 

Tema: Utflykt till Synagogan på tematid.

Musik: Nu är det dags för uppspelet på gitarr. Se till att öva ordentligt! Uppspelet kommer att ske i grupper om c:a 3 personer i taget. /Ingela


Nästa vecka (44)
LOV

Veckan efter(45)
Måndag:
Tisdag: Inlämning labb Sahara
Onsdag:
Torsdag: Matteprov
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.

Comments