Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 41

Sjukanmälan görs varje sjukdag på 0515 43608, ha barnets personnummer redo

Allmän info från mentorerna
Vi har haft en ganska lugn vecka när åk 8 och 9 varit i Spanien/på prao, vi har haft samarbetsövningar i form av brottning, eldning och matlagning. Vi har även haft samtal med Thomas om hur en bra klasskompis agerar.

Nästa vecka kommer vi ha bytardag, ta på måndag med upp till tre saker ni har tröttnat på/vuxit ifrån som ni tror att någon annan kan ha glädje av. leksaker/spel/kläder/skor. Men det måste vara helt och rent, och kolla med era föräldrar först.

I samma anda påminner vi om den facebookgrupp vi har skapat som en del i vårt miljöarbete för att kunna byta och sälja saker familjer emellan, Kulturskolan Raketens Bazar. 
Meningen med gruppen är att underlätta för alla som har anknytning till Raketen att byta, sälja och köpa grejer, kläder mm 
med varandra. Vi vill minska miljöpåverkan genom att underlätta för alla att återanvända i stället för att köpa nytt. 
Du hittar sidan genom länken. 


(Tyvärr måste du vara medlem på Facebook för att få åtkomst, men vi kanske hittar en annan lösning framöver)

Vi bifogar två dokument här nedan, det ena är en enkät som skolinspektionen vill att alla föräldrar ska göra. Det finns en länk i dokumentet och en kod ni använder er av. 

Det andra dokumentet är tips om en föreläsningsdag på ABFhuset som handlar om skärmar och barns påverkan av dem. (Något som många föräldrar frågat efter)


Denna vecka (41)
Måndag: Besök i Moskén på tematid, se nedan. Spanskglosor
Tisdag: Alla har NO-lab i klassrummet.
Onsdag: Idrott inne i Skarpnäck
Torsdag: Franska: glosförhör - månader. 
Fredag:

Ämnena:
Matte/NO:
Vi har nu satt igång med det andra kapitlet i matteboken, och planeringen för det området ligger på min flik på hemsidan. Nästa vecka ska vi få se om det vuxit något på våra agarplattor, spännande värre!

Musik: Vi hade fint besök från musikhögskolan i tisdags. Studenterna spelade 50 år av hits och hade förberett ett musikquiz som eleverna fick göra under lektionens gång. Vi fortsätter nästa vecka att spela gitarr. Förhandsinfo är att det blir betygsuppspel, alltså ett praktiskt prov på musiklektionen v 43./ Ingela

Spanska:
glosläxa från "Ko-filmen": señora, señorita, vaca, gracias, escuela, leche, dulce de leche, manteca, queso, yogur, trabajar, campo. 

YouTube-video


SO/Idrott: SOprov på onsdag, Vasatiden, ni har frågor och svar i era häften som ni tränar på.
Idrotten flyttar nu in till hallen i Skarpnäck. Att packa:
Ombyte, skor och vattenflaska

Franska: 
Vi gör klart kap 4, börjar på kap 5. Vi jobbar med månader och repeterar dagar, färger, djur, siffror. 

Tema:
Besök i Moskén vid Medborgarplatsen på måndagens tematid. Det kan hända att vi blir lite sena tillbaka till skolan, dock senast till 15.30. Klä er inte i axelbara överdelar eller för korta kjolar eller shorts. Tjejer/feminint kodade elever måste vara beredda på att behöva täcka håret med en sjal. Rock/kappa med luva finns att låna på Moskén. 

Nästa vecka (42)
Måndag: Glosor i spanska.
Tisdag: 
Onsdag: SO-prov
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.

ĉ
Elin Winberg,
6 okt. 2017 00:21
Comments