Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 40

Sjukanmälan görs varje sjukdag på 0515 43608, ha barnets personnummer redo

Allmän info från mentorerna
Nu går förkylningarna runt på skolan och vi har drabbats, det är bra att ni som är sjuka stannar hemma så att vi inte smittar varandra och att ni får vila, men kom ihåg att fråga lärarna om det varit något viktigt ni missat som ni behöver ta igen. 

Veckan som kommer är åttorna på prao och niorna i Spanien (med Malin, Minna och Johanna), så vi lärare som är kvar kommer vikariera på språklektioner och göra lite andra saker. På torsdagen kommer vi som ni tidigare fått veta gå ut och laga mat tillsammans. ta därför på er bra kläder för några timmar utomhus. 

Denna vecka (40)
Måndag: Pedagogiskt möte. Franska: glosförhör veckodagar och några fraser.
Tisdag: Konsertbesök från Musikhögskolan på musiklektionen
Onsdag:
Torsdag: Utedag, kläder efter väder
Fredag:

Ämnena:
Matte/NO:
Vi startar upp nu med kapitel 2, vidare räkning och att kunna hantera multiplikation och division med 10-tal och 100-tal. De elever som varit sjuka under veckan (4 stycken) kommer få göra matteprovet nu under vecka 40. 

Engelska:

Spanska:

Svenska: Jag (Malin) är i Spanien, så eleverna har vikarie från Raketen. Den kanske inte jobbar just med svenska,men det är ingen fara och jag påminner alla föräldrar att påminna sina barn att läsa dagligen i en skönlitterär bok /M.

SO/Idrott:
Vi har nu tillsammans i klassen bestämt datum och dagar för prov på Vasatiden. Det kommer vara uppdelat på två dagar då vi har så kort SO-lektion på bara 45 min. Första provdagen är torsdagen den 12 oktober (v. 41) och den andra är onsdagen den 18 oktober (v. 42). Fram tills dess jobbar vi med repetition och att befästa fakta och kunskapen utifrån boken, arbetshäftet, svaren i blocket och övningsstenciler.

Er idrottslektion utgår på onsdag och kommer i stället ligga på torsdag då vi ska vara ute och laga mat på stekbord och "friluftsliva" oss.
Vi kommer jobba mellan 10:40-15:00. Det är jag, Thomas, Titti och Elin som är med. Kläder efter väder gäller och mer info kommer under veckan /Karin

Franska: Vi jobbar med kap 4, färger och månader. 

Musik: På tisdagens lektion får vi konsertbesök av studenter från musikhögskolan som har musikantprojekt där de gör en skolturné. Fortsätt att öva på gitarrspelet som förra veckan!

Tema: Vi har varit på första besöket på religionstemat och nästa blir troligen vecka 41, till dess bygger vi och lär oss om religionerna.

Nästa vecka (41)
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag: Bytesdag, ta med saker du inte vill ha, men tror att någon annan har glädje av.
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.

Comments