Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 4

Information från mentorerna

Nu har vi haft vår första hela vecka efter jullovet och i tisdags bjöds vi på ett strålande temacafé. Vi temalärare är mycket stolta över alla sexor som tog stort ansvar med mycket text och spelade ut i sina dramatiseringar. En eloge för ett väl utfört arbete. Vi brukar ha komptid på temalektionen efter ett temacafé, men nästa vecka har vi ju kulturtema och detta blir alltså vecka 5. Exakt vilka tider ni får ledigt står i nästa veckobrev. 

Denna vecka (4)
Måndag: Kulturvecka 9.15 - 14, kläder för lunchpromenad
Tisdag: Kulturvecka 9.30 - 14, kläder för lunchpromenad
Onsdag: Kulturvecka 9.30 - 14, kläder för lunchpromenad
Torsdag: Kulturveckeredovisning 9.30 - 14.30, kläder för lunchpromenad
Fredag: Vanlig dag

Ämnena:
Matte/NO:
Nu har vi haft terminens första prov och jag hoppas få dem rättade under den kommande veckan. Ni har kämpat på bra med mina kluriga uppgifter. efter Kulturveckan sätter vi igång med kapitel 4. 

I NO:n har vi satt igång med kemi, vi har pratat om periodiska systemet och vad som finns i en atom. Nästa lektion ska alla känna till vad det finns för samband mellan atomnummer och protonantal, samt vilka laddningar protoner, elektroner och neutroner har. 


Engelska:

Spanska:

Svenska: 
Läs vidare i er skönlitterära bok, fram till och med sidan 79 på fredag.

SO/Idrott och hälsa:
Karin har varit sjuk hela veckan, och ni har jobbat med frihetstiden på lektionerna med Jörgen.

Franska: Ingen läxa denna vecka, eftersom det är kulturvecka./ Ewa

Musik: Denna vecka hade vi kick-off för musikalen som är ett samarbetsprojekt mellan musik, drama och idrott. Hanna (nya dramaläraren) och jag körde igång med sång, dramaövning samt manusläsning. Sedan har eleverna fått önska roller. Denna termin kommer musikläxorna i stort att vara sångläxor så att alla låtar sitter bra till föreställningen som är veckan innan avslutningen. /Ingela

HKK: Den andra halvan av klassen har nu statat med HKK, första lektionen gick vi igenom termieens arbete, pratade om Livsmedelshygien och smaksinnet, vi testade smaksinnet ochså med lite olika övningar. Terminsplaneringen ligger här Hem och konsumentkunskap åk 6

Tema:

Nästa vecka (vecka 5)
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments