Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 39

Sjukanmälan görs varje sjukdag på 0515 43608, ha barnets personnummer redo

Allmän info från mentorerna
Vilken härlig torsdag vi fick! "KOkaKAffe,jättegottjättegott, KOkaKAffe, klart NU!" Vi fick träffa en härlig dansare, och ni sexor var ju bra mycket svängigare än åttorna när vi provade på. Bra jobbat!!! Mammorna är stolta över er.

Vi lärare jobbar allihop för att vi ska få en så trevlig miljö som möjligt i klassen, en lugn atmosfär på lektionerna och schysst stämning mellan er elever. Vi behöver också er hjälp, som vi sade i måndags kan alla göra något. Inte bara säga vad ni skulle kunna göra, utan även tänka på det och göra det. Alla är ansvariga för sina egna handlingar.

Det är cykeltider och här kommer en påminnelse gällande parkering av cyklar: Ställ dem utmed husväggen till mellan – högstadiet. Cyklarna får inte låsas fast i träd, bänkar, lyktstolpar. Detta omöjliggör städning och de är i även vägen för gångtrafikanter.

Elever som blir törstiga under skoltid får ta med sig en mugg/vattenflaska och använda. Köket kan inte tillhandahålla glas för detta ändamål.


Denna vecka (39)
Måndag: Utflykt till Stockholms Buddhistcenter på Tematiden
Tisdag: Gitarrläxa
Onsdag: 
Torsdag: Matteprov kap 1Franska: glosförhör (veckodagar och några enkla fraser) glosförhör uppskjutet till mån v. 40. 

Fredag:

Ämnena:
Matte/NO:
På torsdag kör vi det första lilla matteprovet så att jag får se om ni har förstått de första delarna av matten i sexan. Vad har hittills har sett ser det väldigt bra ut.

I NO:n fortsätter vi med olika arter.

Engelska:

Spanska:

Svenska:

SO/Idrott:
Under nästa vecka kommer vi bestämma datum för prov på Vasatiden som kommer att vara under två so-lektioner + att du kan få komma på stödet för att göra klart provet. 

På lektionen i idrott och hälsa ska vi fortsätta vara utomhus och fortsätta jobba med kunskapskravet delta i lekar, spel och idrotter utomhusförebygga skador samt allemansrätten.

Förhandsinfo: på torsdagen den 5e oktober under vecka 40 kommer klassen tillsammans med mig och Thomas och mentorerna att laga mat på muurikka utomhus i reservatet. Ni kommer få träna på 
  • Hur olika friluftslivsaktiviteter kan planeras, organiseras och genomföras
Kunskapskravet är:
  • Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö med viss/relativt god/god anpassning till olika förhållanden och till allemansrättens regler. 
Mer info om detta kommer. /Karin

Musik: 
Vi spelar gitarr till en James Brown-klassiker. Läxa att träna på att spela låten med stort fokus på bytena mellan ackord. Noter finns att ladda ner här om du har tillgång till en gitarr hemma. Annars övar du i musikrummen och noten finns där också. /Ingela

Franska: Vi jobbar med kapitel 3. Veckodagar, färger, djur, hälsningsfraser. 

Tema: Under höstens religionstema så kommer vi att göra studiebesök hos olika religiösa samfund.  På måndag startar vi med ett besök på Stockholms Buddhistcenter på Hornsgatan.  Detta sker på tematiden efter lunch, och på vägen hem får ni avvika om era föräldrar godkänt detta. Vi kommer under terminens gång (oftast på måndagens temapass) även att besöka Stockholms Moské, Katolska kyrkan, Stora Judiska synagogan och Hare Krishnacenter. 
/Thomas, Elin, Titti & Veronika

Nästa vecka (40)
åttor är på prao och nior i Spanien, vi som är kvar kommer ha lite schemabrytande aktiviteter, preliminärt blir det en utflykt med matlagning på torsdagen. 
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.

Comments