Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 38

Sjukanmälan görs varje sjukdag på 0515 43608, ha barnets personnummer redo

Allmän info från mentorerna
Vi har pratat en hel del med eleverna om arbetsron i klassrummet, hur vi alla måste ta ansvar för att det ska fungera. Med ökad frihet kommer också ökat ansvar. Samtalet om detta pågår här varje dag.


Denna vecka (38)
Alla dagar: Läs minst 15 minuter i din hemmaläsningsbok.
Måndag:  
Tisdag: Läxförhör Sahara NO.
Onsdag: Idrott och hälsa utomhus.
Torsdag: spanska: förhör på glosor med text s.18 i textboken. 
Fredag: engelska: förhör på utvalda glosor till texten freaky animals

Ämnena:
Matte/NO:
Vi har jobbat ett tag med tal i bråkform och decimalform, nu tar vi även ett tag med hur vi ställer upp tal med de olika räknesätten. Vissa elever använder trappan och andra elever jobbar istället med kort division. Jag vill att alla ska behärska något sätt, men de behöver inte kunna hantera båda.  På onsdag vecka 39 kommer vi ha en kunskapskoll så att jag ser att alla har förstått vad kapitlet handlar om och lärt sig att hantera tal i bråkform, decimalform och dessa olika uppställningar.

I NO:n kör vi vidare med olika arter av djur i några veckor till. Berätta gärna hemma om mögel i bröd respektive på ost. 

Engelska: Vi jobbar med djur. /Johanna. 
Jag, Malin Lager, är stödlärare i engelska och idag skulle det börjat, men jag glömde! Vilken skandal! Ska skärpa mig nästa vecka.

Spanska: vi presenterar oss och jobbar med siffror och tal.. 

Svenska: I svenskan har eleverna lyssnat vidare på Dårfinkar och Dönickar och vi kommer nästa vecka att göra ett par kreativa skrivövningar till den. /Malin

SO/Idrott:
Vi jobbar vidare med Vasatiden på SO:n.
Utomhus på idrotten 2 veckor till. 

Tema:
Framöver kommer vi att göra besök i olika religiösa byggnader, vecka 39 blir förmodligen ert första besök. Nu på tisdag får vi besök av Dahlia som berättar om judendomen på temalektionen.

Textilslöjd: Under min flik som du hittar här Cecilia Ehnborg finns mer information om Slöjdlexikon, hur du kan logga in och titta på kurser och olika instruktionsfilmer. Det finns tre olika kassar att välja på som fortsatt arbete när du är klar med ditt pennfodral.

HKK: Vi bakar bröd den här veckan

Nästa vecka (39)
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag: matteprov
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.

Comments