Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 36

Sjukanmälan görs varje sjukdag på 0515 43608, ha barnets personnummer redo.

Allmän info från mentorerna
Nu har vi provat på en hel ordinarie skolvecka tillsammans och det verkar kännas lite tryggare. På tisdag nästa vecka ses vi föräldrar på föräldramötet, och om ni har några frågor ni vill ta upp får ni väldigt gärna maila in dem till någon av oss mentorer så att vi hinner kolla upp om det är något vi inte kan svara på rak arm. 
vecka 37 sätter vi igång med de första "lära-känna-samtalen", och vi hoppas att ni som inte bokat in en tid önskar en.
På klassens startsida ligger numera schemat så att ni kan se det elektroniskt. Nästa vecka borde vi hunnit se om det blir ändringar och kan skriva ut flera.

Denna vecka (36)
Måndag: Pedagogiskt möte, start 10.00
Tisdag: Föräldramöte 18.00
Onsdag:
Torsdag: läxa matte Skolfoto
Fredag:

Ämnena:
Matte/NO:
Vi har satt igång i matten enligt planeringen som ni fått utdelad och också ligger på min flik här på hemsidan. Ni ser att det står matteläxa på veckoöversikten, och denna kommer vi prata om på måndag. Ni ska träna på "matteglosor": 
1/2 = 0.5 
1/3 ~ 0.33 
1/4 = 0.25 => 3/4 = 0.75
1/5 = 0.2 => 2/5 = 0.4 
1/10 = 0.1 
1/100 = 0.01

Nu har vi satt igång med NO:n också och pratar biologi. Vi ska jobba med lite olika intressanta djur, växter och svampar. Nästa fredag ska ni alla veta vad som definierar en art. Halva gruppen har fått labba i NO-salen, och andra halvan får göra det på tisdag.

Svenska: I svenskan har vi börjat så smått med att eleverna har fått lära känna mig lite och jag dem. Jag har även börjat läsa boken "Dårfinkar och Dönickar" som vi kommer att jobba med de första veckorna. Läxa i svenska är att läsa 15 minuter varje dag. Ibland väljer jag en gemensam bok och ibland är boken valfri. Den första boken kommer att vara valfri, förutom för stödgruppen (separat mail har skickats). Nästa vecka gör jag en boklista med vad alla läser och den första boken ska vara klar i vecka 41. Det är med andra ord ganska lång tid, så de barn som slukar böcker får bara läsa på hur mycket de vill.  Om ni är föräldrar till ett barn som ogärna läser, ber jag er föräldrar att hjälpa hen att dela upp antalet sidor på veckor eller dagar, så att de vet att de kommer lyckas bli klara. Det är absolut ok att lyssna på en bok istället för att läsa, om jag inte specifikt sagt att något annat gäller. Vänliga hälsningar från Malin.

SO/Idrott och hälsa:
Vi har kommit igång med arbetet denna vecka. Vi jobbar hela hösten med historia och kommer gå igenom 3 olika tider. Vi börjar med Vasatiden, därefter Stormaktstiden och avslutar med Frihetstiden. Ni har fått textböcker och häftet med frågor. Lägger också upp det på er SO-flik som ni hittar här SO 6an

På lektionerna i idrott och hälsa fortsätter vi vara ute. Kläder efter väder och vattenflaska /Karin

Musik: 
Nu är vi igång. Vi sjunger och jobbar med stränginstrument och ska köra igång ett block med gitarrspel. /Ingela

Tx-slöjd: Här hittar du terminsplanering för Tx-slöjden Cecilia Ehnborg

Hem och konsumentkunskap:
Dessa elever kommer att ha HKK denna termin; Vilgot, Melker, Daniel, Oskar, Karl, Ida, Abraham,Tuva, Estrid, Anni, Tuli, Boris, Juno
Andra halvan av klassen har HKK på vårterminen. Planering för terminen hittar du här Cecilia Ehnborg

Nästa vecka (37) Utvecklingssamtalen startar
Måndag:
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments