Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 3

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.  Tala in barnets personnummer

Information från mentorerna

Nu har vi kommit tillbaka igen och det märks på eleverna att de inte har umgåtts på ett ta!g, och dessutom vänt lite på dygnet. Nu på måndag börjar vi 9.00 som vanligt, förra veckan hade ni sovmorgon hela måndagen och tisdagen medan vi hade möten.

På tisdag vecka 6 (6 feb) kommer vi ha terminens föräldramöte. Då kommer hela högstadiet börja med en föreläsning av psykolog Liv Svirsky som kommer prata om ungas psykiska ohälsa, något som efterfrågats av flera föräldrar. Efter denna föreläsning med tillhörande frågestund har vi ett lite kortare föräldramöte och pratar om saker som berör oss i klass 6.

Denna vecka (3)
Måndag: vanlig dag
Tisdag: Temacafe hela dagen. ta med mellanmål om du bor långt bort.
Onsdag: Musikaluppstart på eftermiddagen, inga idrottskläder.
Torsdag: Matteprov
Fredag: eng: glosförhör Läxa i svenska: Att ha kommit till sidan 79 i boken "Häxan och lejonet", som vi börjat på i skolan.

Ämnena:
Matte/NO:
Vi har efter ett gemensamt samråd bestämt oss för att ha ett matteprov på kapitel 3 nästa torsdag. Ni har blandande övningar, träna mera och fördjupning i boken att träna på och jag har på er begäran också skrivit ut några 4sidiga häften som jag delat ut till de som velat ha.

I NO:n har vi nu satt igång med Kemi, vi ska lära oss om det periodiska systemet och grunder i kemin, lektionsanteckningarna från dagen lektion ligger på Elins flik på hemsidan. Där finns också snart länkar till de tre små filmerna om det periodiska systemet.

Engelska: Vi har börjat jobba kring temat kläder. Glosor på sidan 65 i textboken. 

Spanska: vi har börjat lära oss att prata om vädret och verbet tener (att ha). 

Svenska: I svenskan har vi börjat läsa en gemensam bok, "Häxan och lejonet" av C.S Lewis. Vi bestämde att alla ska ha hunnit till sidan 79 till nästa fredag. Då kommer vi att prata eller skriva om boken. /Malin.

SO/Idrott och hälsa:
Nu har vi dragit igång med Frihetstiden och Gustav III. 

På idrotten kommer vi jobba med musikaldanser och träna på basket. 

Franska: Liten läxa i franska till torsdag: 10 förprickade glosor på kap. 9 som handlar om familjen. Öva på måndag och lite på onsdag så lär du dig glosorna, som finns på www.glosor.eu.

Tema:
På måndag har vi en vanlig dag på skolan, och efter lunch har vi tema som vanligt. På tisdagen kommer hela dagen vikas åt temat och vi kommer ha en del att göra. Vid 16 undefär får ni en timmes ledigt och om ni bor långt bort är det bra att ta med ett mellanmål (eller pengar till ett BRA mellanmål) De som bor nära hinner hem för att vila och äta något, och några andra brukar stanna här i något hörn på skolan. Vid 17 samlas vi igen och vid 18 är ni föräldrar välkomna. Då har eleverna i åk 7 och deras föräldrar fixat iordning fika som ni kan handla, nästa år blir det er tur att stå för fiket. Vi beräknar att hålla på till 19.30 ungefär, komptid får ni elever ut när vi har tema vecka 5 /Temalärarna

Nästa vecka (vecka 4)
Måndag: Kulturvecka 9.15 - 14 kläder för promenad på lunchen
Tisdag: Kulturvecka 9.25 - 14 kläder för promenad på lunchen
Onsdag: Kulturvecka 9.25 - 14 kläder för promenad på lunchen
Torsdag: Kulturvecka 9.25 - 14.30 kläder för promenad på lunchen
Fredag: Vanlig dag

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments