Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 21

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.

Information från mentorerna

Nu är det varmt och skönt och har blivit lugnare inomhus på rasterna. skriv upp temacafé 28 maj och er musikal tisdag 5/6, båda dagarna börjar det 18 för er föräldrar.

Denna vecka (21)
Måndag: 
Tisdag:
Onsdag: nians konsert på eftermiddagen.
Torsdag: 
Fredag: engelska-glosor! svenska: Vara beredd på att berätta pm hemmaläsningen.

Ämnena:
Matte/NO:
Vi kommer jobba med problemlösning och träna lite på ekvationer framöver på mattelektionerna, i två onsdagar till kommer jag vara iväg på min kurs på onsdagar, och oavsett vem som vikarierar måste ni elever ta ansvar och engagera er i ert arbete utan att störa era klasskompisar.


Engelska: Vi har sett klart på stardust. Barnen har fått reda på sina betyg och vi ska fortsätta med good stuff och kapitlet horror/fear. Glosor: glosor v.21

Spanska: ingen läxa till vecka 21. På måndag har ni vikarie och på torsdag ska ni få tillbaks era prov. Då ska vi även börja repetera grammatik. 

Svenska: I svenskan har vi äntligen fått höra de sista presentationerna och eleverna har gjort den efterlängtade avslutande "Kahooten". De har även analyserat novellen "Märit" av Astrid Lindgren och i nästa vecka pratar vi igenom den och min tanke är att vi läser en annan novell tillsammans.På fredagen ska alla vara beredda att berätta om sin hemmaläsning (vad har du läst sedan sist och vad har du tyckt om dessa böcker). /Malin.SO:
Prov på Lag och rätt på båda lektionerna denna vecka (onsdag och torsdag). Läs kapitlet i boken och använd instuderingshäftet som hjälp.

Idrott och hälsa: 
Kläder efter väder är det som gäller från och med nu.

v. 21 9ans konsert 
v. 22 ute, lekar. Sista lektionen för terminen
v. 23 lediga 
v. 24 skolavslutningsvecka


Franska: Läxa i franska: Repetera kroppsdelarna en gång till + några caféglosor som vi går igenom på måndag. Allt läggs på glosor.eu.

Musik: Superviktigt att träna texter på sånger och repliker. På tisdag repar ni med Karin och Hannah eftersom jag repar med niorna och på onsdagen får ni se niornas konsert.

Slöjd:

Tema: Skriv upp Temacafé - De fyra elementen nästa vecka på måndag 28/5, då har vi en rast på eftermiddagen för mat, men annars är det skola fram till 20 ungefär. Nästa vecka (22)

Måndag: Temacafé 18.00 - ca 20
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments