Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 18

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.

Information från mentorerna

Nu på måndag ses vi som vanligt vid 9.00 och har mentorstid. Då har ni med er olika bakverk om ni inte tog med det på fredagen eller tar med det direkt till Lilla Sickla på kvällen. De föräldrar som drar i detta evenemang har ju skickat mail så föredömligt så ni vet vad som gäller. skyltar om att vi har fika till försäljning för vår klassresa ordnar vi på morgonen på mentorstiden.

På fredag har vi ju afrikakväll med mat, utställningar och dramauppspel som vi meddelat. Vi har fått in anmälningar från tre personer, om ni är fler som vill gå (och inte anmält er via ett syskons mentor) vill vi gärna att ni mailar Elin under helgen så att jag har det på måndag morgon så att vi kan köpa in ingredienser till maten då.

Denna vecka (18)
Måndag: valborg, men skoldag som vanligt
Tisdag: 1e maj = lov
Onsdag: NP eng 8:30-ca 11.15
Torsdag: 
Fredag: NP eng 8:30-9:30 Afrikakväll på skolan

Ämnena:
Matte/NO:
Vi ska snart ta och avsluta detta arbetsområde med geometri, på måndag har jag, Olof och Ingrid lektionen och på onsdag är det ju nationellt prov i engelska. 

I NO:n kommer vi att prata om densitet hos vätskor på fredagens lektion.


Engelska: Vi har nationella prov den här veckan! De börjar kl 8:30 både onsdag och fredag. Var i god tid!!! På onsdag är det hörförståelse och läsförståelse. På fredag kommer ni att få skriva en text. 

Spanska: På måndag kommer vi att jobba med verb i presens och bygga meningar. På torsdag kommer vi att spela spel och titta på pregunta ya från ur.se.

Svenska:
Mycket svenska har gått bort, för eleverna var hos Thomas i tisdags och hade lopp idag. Därför har redovisningarna fått flyttas fram. Alla ska vara beredda på att redovisa på tisdag efter nationella provet och på fredagens lektion. Sedan kan vi fortsätta med något annat.


SO/Idrott och hälsa: 
Kläder efter väder är det som gäller från och med nu.

v. 18 ute, träning i utegymmet
v. 19 orientering
v. 20 orientering
v. 21 9ans konsert 
v. 22 ute, lekar. Sista lektionen för terminen
v. 23 lediga 
v. 24 skolavslutningsvecka

Så som ni ser har vi totalt 4 lektioner med mig kvar på terminen och det ska vi ta vara på.

Hem och konsumentkunskap:
Gäller den halvklass som har ämnet denna termin. Vecka 20 är det ett prov på det vi arbetat med under terminen.  Fredagens lektion( v. 17) repeterade vi och diskuterade olika saker. Har du varit med på lektionerna och gjort övningar i boken smarta val är det inte meningen att du behöver läsa på särskilt. Jag har gjort en checklista; vad du ska kunna.... som finns här Hem och konsumentkunskap åk 6  Den tittade vi igenom på lektionen. Men nästa vecka kan du ta hem boken eftersom v. 19 är det lov på fredagen. 


Nästa vecka (19)

Måndag: Pedagogiskt möte, start 10.00
Tisdag: 
Onsdag: 
Torsdag: Lov
Fredag: Lov

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments