Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 16

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Information från mentorerna

Nu är äntligen våren här och ni kommer ut och rör på er på rasterna. Vi är också färdiga med två nationella prov av de tre vi ska göra under våren. Bra jobbat!! 

Vi passar också på att informera om vår Afrikadag fredag den 4 / 5. Det blir då mat, bildutställning, google-safari m. m. Samt uppspel av kulturvalsteatern. Allt beräknas hålla på mellan kl. 17 och 20 och vi tar ett inträde som går till projekt i Afrika. Mer detaljerat program skickas ut senare.


Bifogat här nedan finns ett brev från Ewa till er elever och föräldrar. 

Pernilla, vår skolsköterska hälsar att hon kommer plocka några elever från olika klasser för att göra kompletterande hörselundersökning framöver. 

Ni elever vet ju redan att jag (Elin) har en njure som spökar och gör att jag har ont från och till. Nu under våren kommer jag bli sjukskriven på deltid för att gå en kurs i smärthantering (ACT) och lära mig att hantera smärtan bättre och förhoppningsvis kunna trappa ner på smärtstillande. Detta kommer göra att jag är borta på onsdag förmiddag och fredag eftermiddag, samt sporadiskt några andra tillfällen. Jag kommer dock vara på skolan den största delen av veckan, men ersättas av vikarie ibland. 

Denna vecka (16)
Måndag: 
Tisdag: Hålla tal i svenskan, se nedan. Matråd
Onsdag:
Torsdag: spanska-glosor! Läxa i franska.
Fredag: engelska-glosor!
Söndag: städning samling 14.00 riksrådsvägen 81

Ämnena:
Matte/NO:
Nu lämnar vi de nationella proven bakom oss och jobbar med kapitel 5 i matteboken, vilket handlar om geometri.

I NO:n kommer vi göra lite av varje den tid vi har kvar under våren (vilket inte blir så många timmar när jag räknar efter.)


Engelska: nationella proven närmar sig med stormsteg och vi förbereder oss! Veckan glosor hittar ni här: glosor v.16

Spanska: 12 stycken glosor till texten toco la guitarra som finns här: glosor v.16 Vi kommer att ha ett spanska-prov v.20!

Franska: Samma läxa som skulle ha varit till förra veckan, dvs Kap. 14 och kläder. alla glosor ligger på www.glosor.eu.

Svenska: I dag, fredag, har Estrid, Tuli, Anni, Tuva, Milan, Boris och Ida hållit sina tal och på tisdag kör vi så många vi bara hinner av resten av gänget. /Malin.

SO/Idrott och hälsa: 
Nästa vecka simmar vi på Eriksdalsbadet.
 
Att packa:
Badkläder
Duschgrejer
Badlakan
HÄNGLÅS!!!

v. 17 Inne i Skarpnäck sista gången för terminen. Fokus på danserna och kondition. På fredagen är det Raketenloppet.

Franska:

Musik: Nu gäller det att träna på musikallåtarna och även på manus. Låtar och manus sam info från Hannah finns här. /Ingela


Nästa vecka (17)

Måndag: 
Tisdag:
Onsdag: 
Torsdag:
Fredag: Raketenloppet

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Ċ
Elin Winberg,
13 apr. 2018 07:21
Comments