Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 14-15

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Information från mentorerna

Så blev det då påsklov, och det verkar som om många av er får passa på att vila och bli friska, för vi har haft ett stort manfall här på slutet. Efter påsk hoppas vi också kunna gå ut och njuta av vårvädret när vi har rast, vi kan ju hoppas i alla fall.
Treorna har haft ett smart återvinningsprojekt kolla här.

Denna vecka (14)
Påsklov

Nästa vecka (15)
Måndag: Pedagogiskt möte, start 10
Tisdag: NP matte, kom i tid 8.30, ta med en frukt.
Onsdag: idrott inne
Torsdag: NP matte, kom i tid 8.30, ta med en frukt.
Fredag: 

Ämnena:
Matte/NO:
Vi har nu tittat på gamla nationella prov i matte och sett vad som är viktigt (börja på alla uppgifter och skriva ner allt vad vi gör.) Veckan efter lovet kommer vi ha de riktiga proven, vilket ska bli riktigt spännande och roligt (tycker jag i alla fall). 

Vi har sett över veckorna fram till sommaren när det gäller NO-labb och sett att vi bara har ett labbtillfälle kvar på tisdagstiden, sedan kommer vi köra drama och musikalträning fram till sommaren. På temat har vi dock fortfarande några labbar kvar, och vilka framsteg ni har gjort när det gäller att tänka på hypoteser, felkällor och skriva snygga labbrapporter. Nu kommer vi köra lite gott och blandat på labbarna, densitet och sexualkunskap bland annat.


Engelska: på engelskan har vi precis avslutat kapitlet om drakar som var väldigt uppskattat. Vi ska fortsätta med kapitlet om skräck. 

Spanska: på spanskan fortsätter vi med verben men kommer även lära oss några fritidsaktiviteter nu vecka 15 och 16. Vi ska ha prov på kap 11 och 12 den 17e maj. 

Svenska:

SO/Idrott och hälsa: 
Simningen blev inställd denna vecka då jag är sjuk. Men har bokat nytt datum så den 18/4 kommer vi simma istället. 
Lektionen efter lovet är alltså inne i Skarpnäck som vanligt och lektionen efter är det simning. 

Förtydligande:
V. 15 inne i Skarpnäck
v. 16 simning på Eriksdalsbadet
v. 17 förhoppningsvis ute för att träna kondition inför Raketenloppet som är på fredagen samma vecka. Jag återkommer när jag vet mer om väder och hur det har tinat med snön i slingan och på fotbollsplanen. 


Franska:

Musik: 

Slöjd:

Tema:


Nästa vecka (16)

Måndag: 
Tisdag:
Onsdag: idrott = simning
Torsdag:
Fredag:
Söndag: städning samling 14.00 riksrådsvägen 81

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments