Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 13

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Information från mentorerna

Fyra dagar till påsklov. Vi hoppas att värmen kommer snart och smälter bort snön så att vi kan vara ute mer på rasterna. Vi påminner om att det är lättare att vara ute och hinna tillbaka i tid om ni har ett armbandsur på armen, titta om ni har något i en låda hemma. 


Denna vecka 
Måndag: 
Tisdag:
Onsdag: Simning på Eriksdalsbadet
Torsdag: Läxa i franska
Fredag: Påsklov!!

Ämnena:
Matte/NO:
Vi röstade i veckan och beslutade gemensamt att ägna vår gemensamma tid fram till påsklovet åt att titta på nationella prov. Vi har därför nu jobbat med två gamla nationella prov och ska till veckan rätta ett av dem och titta på några andra. 
Under ett antal veckor kommer jag att vara borta på onsdagslektionen då jag ska på en kurs. Jag kommer dock ha er de andra lektionerna i veckan och instruera vikarien exakt vad ni ska jobba med, så det blir inte så stor ski

Engelska och Spanska: 
Johanna har varit sjuk i slutet av veckan och inte kollat av/lämnat ut en ny läxa. träna på den förra i förra veckobrevet så kan ni det riktigt bra på torsdag. /Elin

Svenska:
I svenskan har eleverna skrivit reflektioner på böcker som jag ska titta på så snart jag hinner. De får en lektion på sig i nästa vecka och en lektion efter lovet att förbereda sina presentationer om Afrika. Alla har material i sina svenskmappar. /Malin


SO/Idrott och hälsa: 
Nu har jag lämnat tillbaka bedömning och betyg på provet om Frihetstiden och Gustav III

På lektionen i idrott och hälsa ska vi åka till Eriksdalsbadet för simning och livräddningsträning. 

Ta med badkläder, duschgrejer och hänglås! Ni kommer åka från skolan med mig kl 12:30. Vi simmar mellan 13-14. Sen är det slut på skoldagen och ni åker hem själva då jag ska ha lektion direkt efter med klass 7. 

Franska: Glosor till kap. 13 finns på glosor.eu. Denna vecka handlar det bl a om prepositioner: i, på, bakom, under,framför.

Musik: Lyssna in låtarna här. /Ingela

Slöjd:

Tema:


Nästa vecka (14)

påsklov

Veckan efter (15)

Måndag: pedagogiskt möte, start 10
Tisdag: NP matte var på plats 8.30, gärna med en frukt i väskan.
Onsdag: 
Torsdag: NP matte var på plats 8.30, gärna med en frukt i väskan.
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments