Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 12

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter. 

Information från mentorerna

Två veckor har gått sedan sportlovet och det är bara två veckor kvar till påsklov. Ungefär hälften av er har haft utvecklingssamtal nu och andra halvak kommer ha det innan påsk. 
Det är lite stökigt och rörigt framför allt på rasterna och vi lärare försöker hitta på bra aktiviteter så att ni ska vara sysselsatta och röra på er. Tänk på att det är bra med kläder efter väder och ett armbandsur för att kunna gå ut på rasterna och få luft och solljus när det är möjligt.

Denna vecka (12)
Måndag: 
Tisdag:
Onsdag: spanska-glosor!
Torsdag: Läxa i franska
Fredag: Labbrapporterna ska vara färdigskrivna. engelska-glosor!


Ämnena:
Matte/NO:
Nu har jag ett gäng matteprov ni har rättat som jag ska titta på i helgen. Sedan kommer vi jobba med geometri ett tag. 
I NO:n ska vi förstå de sammansatta jonerna (som vi inte hann med i fredags) innan vi lämnar kemin. 

Halva klassen har labbat med Kalcium och ska färdigställa sina labbrapporter, andra halvan labbar nu på tisdag På fredagslektionen tittar vi på de färdigskrivna labbarna tillsammans. 


Engelska: Vi har skrivit ett brev och haft ett oförberett prov och läser på om drakar i Good stuff. Eleverna ska få varsin bok att läsa och nästa vecka fortsätter vi att läsa om drakar. 12 glosor till fredag: words week 12

Spanska: vi ska boka in ett prov på kap 11+12 längre fram i vår. Vi håller just nu på att avsluta kapitel 10 där vi pratat om Peru och ska repetera kap 7-10 samt en del grammatik nu innan påsk. Eftersom det blev något fel på förra veckans glosförhör så kör vi på samma glosor igen! Mi familia! mi familia!

Svenska: I svenskan har eleverna jobbat på mycket bra med sina föredrag om Afrika. Vi fortsätter fram till påsk och redovisar därefter. Eleverna kommer att få skriva bokreflektioner på lektionstid nästa fredag. /Malin

SO: 
Vi har nu påbörjat ett nytt arbetsområde. Samhällskunskap och närmare bestämt lag och rätt. Vi jobbar nu med att ranka brott och motivera sina åsikter i frågan. Länk

Idrott och hälsa: 
Vi fortsätter vara inne i Skarpnäck. Jag tar nu över undervisningen helt. 

Förhandsinfo om lektionen vecka 13, den 28e mars: på lektionen i idrott och hälsa ska vi åka till Eriksdalsbadet för simning och livräddningsträning. 

Ta med badkläder, duschgrejer och hänglås! Ni kommer åka från skolan med mig kl 12:30. Vi simmar mellan 13-14. Sen är det slut på skoldagen och ni åker hem själva då jag ska ha lektion direkt efter med klass 7. 

Franska: Öva på glosorna till Kap 12. Quand es-tu né? Du ska kunna fråga när någon är född och kunna ange datum. Finns som vanligt på glosor.eu.

Musik: 

Slöjd:

Tema: 
Lämna in temaläxan om vattenlåset, digitalt eller i pappersform.


Nästa vecka (13)

Måndag: 
Tisdag: Matråd
Onsdag: Simning på idrotten
Torsdag:
Fredag: Påsklov

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments