Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Veckobrev åk 6‎ > ‎gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 11

Sjukanmälan sker varje morgon ditt barn är sjuk och helst före kl. 8.00  tel: 0515-43608. Efter klockan 12 samma dag kan du för-sjukanmäla ditt barn till dagen efter.

Information från mentorerna

Det blev en kort vecka nu när vi hade studiedag i onsdags. Vi lärare hade konferens och har nu information att dela med oss av på utvecklingssamtalen framöver. Elin och Titti har skickat länkar för att boka utvecklingssamtal, om ni inte bokat än, gör det så snart ni kan.  

Denna vecka (11)
Måndag: 
Tisdag:
Onsdag: Idrott inne
Torsdag: spanska-glosor! Läxa i franska
Fredag: Matteprov kapitel 4

Ämnena:
Matte/NO:
I matten kommer vi ha ett prov nu på fredag(på NO-lektionen) och än en gång poängterar jag att många av er har visat på olika sätt att ni kan matten, medan andra kommer mer till sin rätt när det är en provsituation. Men ett prov är ingenting ni ska bli oroliga och stressade inför om ni gjort vad ni ska under resten av terminen. Det finns en övningsstencil utskriven i mattelådan i klassrummet, det är inget måste, men ni kav ta den om ni vill ha mer övning.

Jag har rättat era läxförhör och läst igenom era labbrapporter i kemin. Gå in i dashboard och läs era kommentarer. Några hade full koll, och ni kommer få sovmorgon på torsdag till 9.00 medan jag kollar så att ni andra verkligen förstår hur jonerna bildas. Sovmorgon till: Vilgot, LoB, Daniel, Boris, Milan, Kalle, Lina, Abraham, Tuva, Juno och Tuli. Ni andra kommer 8.30.

Nästa labb kommer ni skriva labbrapport på, hälften av er labbar nu på tisdag och andra halvan veckan efter, dvs ni ska skriva klart labbrapporten till vecka 12 eller 13 beroende på grupp. 


Engelska: Vi har börjat förbereda oss inför de nationella proven med en skrivuppgift. Nästa vecka ska vi jobba med läsförståelse och hörförståelse. 

Spanska: glosor till torsdag: https://glosor.eu/ovning/la-familia.7188004.html. 

Svenska:
I svenskan har eleverna nu valt ett ämne att hålla föredrag om. Det rör sig om miniföredrag på 3-6 minuter, som kommer att framföras med hjälp av stödord eller bildspel. Ämnet är "Afrika" och de allra flesta har kommit igång bra. Vi kommer att få höra om Lejon, Egypten, afrikansk mat, afrikanska danser med mera. Jag återkommer med deadline inom kort, men kan säga att på elevernas nya inloggningar finns deras material så det går att jobba hemma med detta också. /Malin

SO/Idrott och hälsa: 
Denna vecka kommer vi starta upp det nya arbetsområdet i SO, samhällskunskap och närmare bestämt lag och rätt. Nu har alla gjort provet så då kommer jag börja rätta dem. Återkommer när jag är klar och har delat ut bedömning. 

Idrott och hälsa: Emelie (min lärarkandidat) kommer hålla lektion med er i Skarpnäck. 


Franska: Läxan denna vecka är årstider och månader. Alla glosor ligger på glosor.eu. Öva betydelse, uttal och stavning. /Ewa

Musik: 

Slöjd:

Tema:
Läxa i temat, rengöra vattenlås. Se instruktionen på dashboard, eller på min flik här på hemsidan.
inlämning tisdag vecka 12 så har ni två veckor på er. Om ni inte får göra detta hemma, eller glömmer bort det får ni göra det här med mig Elin på skolans handfat. 


Nästa vecka (12)

Måndag: 
Tisdag: vattenlåsläxan
Onsdag: 
Torsdag:
Fredag:

Trevlig helg önskar Elin och Titti.
Comments