Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 6

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17
Allmän information från mentorerna:
Det drar ihop sig till temaredovisning och nationella prov. Gällande de sistnämnda har vi sagt att en kan få ta med ett mellis av typen frukt, juice, smörgås, kex om de behöver extra energi att kunna koncentrera sig.

Du kollar väl bloggen för miljöprofilen?

Läxor och program för vecka 6:

måndag: Pedagogiskt möte för personalen och eleverna börjar klockan  10.00 med svenska.

tisdag: Nationellt prov i svenska08.45=samling. 09.00-10.20= delprov B1, läsförstålse, 10.30-11.40=delprov C1, skrivande.

Välkomna på föräldramöte klockan 18.00 i sexans klassrum!

onsdag: Idrott inne i Skarpnäck som vanligt. Läxa i engelska: glosor, se nedan

torsdag: Nationellt prov i svenska, delprov B2 och C2, samma tider som tisdag.  Temaredovisning på kvällen. Vi jobbar med temat hela skoldagen efter provet. Du slutar 15.30 och går hem och äter, eller har med matsäck. Du ska vara tillbaka i skolan 17.30.

fredag: Läxa i franska: Glosor kap. 10 som handlar om klockan. Du ska kunna fråga hur mycket klockan är och svara med hel och halv timme.


Ämnesinformation:
 

svenska/engelska: I svenskan jobbar eleverna på med staten och de ska redovisa den muntligt i vecka 7. Info finns här.  I engelska har de fått glosor i läxa som finns på glosor.eu. Läxan är till onsdag. /Malin.

Tema:
Hela eftermiddagen fram till klockan 15.30 ägnas åt förberedelse för temacafét.
15:30 går ni hem för att äta matsäck eller har med er till skolan.
Ni ska vara tillbaka senast 17:30
Temaredovisningen håller på mellan 18-19:30, redovisningen är ett drama om industrialismen och en utställning av teknikarbeten.
Kompledighet ges vid senare tillfälle. 
Alla föräldrar är hjärtligt välkomna till denna kväll!! /Minna, Thomas, Mia, Ville

Matematik: Nästa vecka repeterar vi hela kapitel 3 tillsammans. Provet kommer vara på både måndag och tisdag vecka 7. /Axl

NO:  Prov på kemin vi gått igenom denna termin är planerat till fredag vecka 8. Alla är välkomna på stöd klockan 8 fredagsmornar tills dess om man tycker kemin är knepig. /Axl 

Spanska
Läxa i spanskan är att kunna räkna från 0 till 100. 
Om du vet att du har stenkoll på hur man gör det, så kan du istället läsa HÖGT minst 3 gånger texten i kapitel 10.

Musik: Denna termin jobbar vi med ett ämnesövergripande projekt tillsammans med idrotten och dramat. Det är en musikal som Elin C, Karin och jag skrivit med utgångspunkt från en bekant historia. Låtmaterialet är kända låtar från olika tider och stilar som jag passat in i berättelsen.
Läxa är att träna på en av låtarna. Information finns här.  /Ingela

franska

Idrott: Inne, ombyte, skor och vattenflaska

Hem och konsumentkunskap: Har startat nu för den andra halvan av klassen, terminsplanering och annan information finns här Hem och konsumentkunskap åk 6


Thomas och Malin önskar en riktigt trevlig helg!
Comments