Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 50

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17
Allmän information från mentorerna:
Det drar ihop sig till ett välförtjänt lov snart och det är ganska många som längtar dit tror vi. Innan dess är det dock lite grejer som ska färdigställas, bland annat en saga i svenskan (mer om det nedan) och att det är musikprov på måndag.


Läxor och program för vecka 50:
OBS, lördag: Senaste dagen att dela sagan, se nedan.
måndag: Musikprov! Laborationsrapport-inlämning för grupp 1 (Thomas mentorsgrupp) 

tisdag: Skridskor på so:n tillsammans med Thomas och klass 8. 

onsdag: Skridskor på idrotten

torsdag:

fredag: Läxa i spanska och franskaÄmnesinformation:
 
Matematik: Proven är återlämnade till elever att ta hem. Vi har börjat med procent och sannolikhet i kapitel 3 och räknar flitigt vidare! Planering för kapitlet finns under filer på min sida, och kan ges i handen till elever som vill ha hem den. /Axl
NO: Trots tekniska problem med Ipads för några grupper börjar PowerPoint-presentationerna arta sig. Ska bli spännande att se! I labben ska vi nästa vecka skala ner vårt solsystem och göra en egen version på skolgården. /Axl
SO: Nu är provet gjort och jag ska rätta det så fort jag kan så att ni kan få tillbaka det nästa vecka.
På SO-lektionen på tisdag kommer vi åka skridskor tillsammans med klass 8 och Thomas. På onsdagslektionen har vi utdelning av proven med betyg.
Musik: All info om musikprovet den 12:e finns här. Kom ihåg att det är jätteviktigt med lyssningsuppgifterna! /Ingela

svenska och engelska: För två veckor sedan, bestämde jag och eleverna tillsammans hur lång tid det skulle ta att skriva klart sagan i svenska. Vi kom överens om att det skulle vara klart den 10/12, alltså en lördag, konstigt nog. Detta för att de ville ha "hela" veckan på sig och för att jag skulle hinna rätta innan betygen sätts. Dela/lämna gärna innan detta datum, om du är klar. Jag har gett massor av extra skrivtid på lektionerna till detta, så om era barn jobbat fokuserat i skolan, ska de inte ha mycket kvar att skriva rent/rätta hemma. Vi har, som ni kanske märkt, inte haft läxa i engelska på ett tag och detta beror på att det varit ett ganska stort läxtryck i andra ämnen och att arbetsbördan ska vara hanterbar för barnen (och för mig, som ska rätta alltsammans). Jag återkommer med läxor nästa termin. /Malin.

 Franska Kap 8: lär in glosorna för språk och nationalitet. Finns som vanligt på glosboken .se. Bon week-end!

Spanska: Läxan är glosorna i kapitel 8. 

Idrott: Vi kommer åka skridskor på SO:n på tisdag och på idrotten på onsdag.
Thomas och Malin önskar en riktigt trevlig helg!
Comments