Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

veckobrev vecka 48

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17


Allmän information från mentorerna:

Vi kommer, som mentorerna redan mailat om, ha öppet hus måndag och torsdag v. 49 alltså 5e och 8e. Om ni vill träffa någon av oss lärare för vidare information i de ämnen vi undervisare era barn i så finns möjlighet att boka ett 10 min möte under dessa två kvällar. Önska via mejl till Malin eller direkt till Karin, som samordnar det hela,vilken dag och vilken lärare som önskas träffas. Ni får max träffa 3 lärare för att det ska gå att få ihop ett schema. /Karin.Läxor och program för vecka 48: 
måndag: Nationellt prov i matte, enligt programmet nedan.

tisdag:

onsdag: Muntligt prov i spanska

torsdag:  Läsläxa i svenska: Ni ska ha läst till sidan 102 i "Häxan och Lejonet".
fredag: Läxa i spanska, Kunskapstest HKK: info finns här Hem och konsumentkunskap åk 6 Läxa i franska: Kap 7:  siffror 10-tal 10 -100. Vi går igenom på onsdag och övar tillsammans. 

Ämnesinformation:
 
Matematik: Nu är det dags för de nationella proven även i matte, dessa kommer hållas under hela måndagen då ni får gå ifrån ordinarie lektioner i grupper. Elin och Axl kommer tillsammans att genomföra proven i biblioteket enligt schemat nedan:

9.00 -9.30 Leia, Emma, Rut
9.35 - 10.05 Nikolai, Tom, Nils, Gunnar
10.15 - 10.45 Simon, Peter, Abbe
10.55 - 11.25 Rebecca, Malin, Elsa, Malla

12.30 - 13.00 Paula, Svante, Selma
13.05 - 13.35 Stella, Loka, Irma, Ruben
13.45 - 14.15 Albin, Martin, Olle, Mattias

NO:  Vi har börjat prata om rymden.  Nästa vecka kommer grupp 2 att göra sista kemilabben, och eleverna påbörja arbeten om vårt solsystems planeter. /Axl
SO: 
Dags för prov. Vi har tillsammans bestämt 6e och 7e dec v. 49
Att plugga på: textboken, arbetshäftet och instuderingsfrågorna. Nedan hittar du arbetshäftet och instuderingsfrågorna. Länk: SO 6an

HKK: De elever som har HKK denna termin har ett  enkelt kunskaps test v. 48 på fredag. De ska repetera angivna sidor i boken Smarta val och göra klart en deluppgifter i boken som läxa, all information finns här.Hem och konsumentkunskap åk 6

svenska och engelska: Vi jobbar vidare med sagor i svenskan och har tillsammans bestämt att jobba fyra lektioner till i skolan. Resten får man göra hemma. Idag har vi tillsammans skapat ett dokument med vad som gäller, alltså tips. Det hittar ni här.


 Franska


Spanska:
Vi har muntligt prov på onsdag. 

Läxan till fredag är alla glosor i kapitel 7 (sidan 30 i textboken).

Glöm INTE ta med spanska böckerna till våra lektioner på onsdag och fredag!!! /Simona. Idrott: Idrott inne, träna linedancen hemma. /Karin.

Thomas och Malin önskar en riktigt trevlig helg!

Comments