Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 42

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17


Allmän information från mentorerna:
I veckan har det som bekant planerats för tryggrupperna och förhoppningsvis blir det trevliga tillställningar. Vi har bett barnen att skicka så kallade "selfies" till mig och Thomas, så kan vi skriva ut och sätta upp på väggen sedan.

Läxor och program för vecka 42:
måndag: mentorstiden är i bildsalen. Vi ser Mittiprickteaterns version av Othello klockan 10.00 och jobbar sedan med den. 

tisdag: Studiebesök till Hallwyllska palatset med temat.  Föräldraråd på kvällen, 18.00. Förälder till Albin kommer. Det är tänkt att vara två föräldrar per klass, så det finns alltså en plats kvar för sexan.

onsdag: Idrott inne i Skarpnäck.  Läxa i engelska: Berätta om en nyhet på engelska, se nedan.

torsdag: Svenskstöd: Läsa till s. 188.  Läxa i svenska: Läsa kapitel 13 i Dårfinkar och Dönickar och svara på frågor.

fredag:   Läxa i franska: Vi lär oss namnen på olika djur och hur man säger vad man tycker om och inte. 

Ämnesinformation:

Matematik: Proven är återlämnade till eleverna med kommentarer på vad de ska öva och tänka på till nästa prov. Nästa vecka påbörjar vi kapitel 2! /Axl.

NO: Vi har börjat trassla in oss i kemins förvirrande värld! Eleverna har även fått titta på varandras djur-filmer. Nästa vecka fortsätter vi gå igenom grunderna inom kemin och experimentera i labbet. /Axl

svenska och engelska: I svenskan närmar vi oss upplösningen på boken Dårfinkar och Dönickar och läxan till torsdag är att ha läst och svarat på frågor till kapitel 13, som jag kopierat upp och delat ut. Har någon slarvat bort dessa dyrbara papper, finns de inscannade här.
I engelskan håller vi på att avsluta kapitlet om djur. Eleverna har fått i läxa att: Titta på nyheter eller läsa i en tidning, välja en nyhet och träna på att berätta på engelska om den. Redovisningen är i liten grupp på fyra elever i varje och ni ska prata mellan 30 sekunder och 3 minuter var. /Malin

Tema: Eleverna fick ett häfte i måndags om industrialismen i Sverige. Det kommer ett läxförhör på detta torsdag i  vecka 43. Häftet är grundligt behandlat i skolan och vi kommer naturligtvis att förbereda barnen så mycket som möjligt, så att inte hemmaläsningen blir för betungande. De som vill läsa i mycket gid tid, kan redan nu hitta häftet här. 

Vi påminner om att när det är utflykt och eleverna vill avvika någonstans, exempelvis stanna i Gullmarsplan, åka hela vägen till Skarpnäck mm. Då gäller det att de har eget giltigt färdbevis, de behöver använda detta när de går igenom spärrarna. Prata gärna med ditt barn om detta. 

Eleverna har fått fysik-och teknikhäften förra veckan. De finns också på hemsidan här. På samma ställe finns också de powerpoint presentationer mm jag har gått igenom. Vi kommer ha ett förhör på fysikdelen veckan efter höstlovet. Om du behöver läsa på lång tid i förväg så kan du ta hem ditt fysikhäfte och läsa och göra övningsfrågor. Texterna går att lyssna på, på inläsningstjänst. /Minna

Idrott: Inne i Skarpnäck som vanligt. /Karin.

Franska: Forts. på kapitel 5. La ferme. Öva på förprickade glosor så att du kan säga och skriva dem.  Ligger som vanligt på glosor.eu.

Musik: Vi övar gitarr och det praktiska provet närmar sig. Flera av er behöver lägga in en högre växel med övning. Hemma för de som har gitarr eller i musikrummen på skolan. Materialet finns här.
HKK: Vi tillagar fisk och kokar potatis

Ha en fin helg önskar Thomas och Malin!
Comments