Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 40

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17

Allmän information från mentorerna:
Vi har pratat en del om arbetsro på mentorstiden och i klassrummet sitter nu fem skyltar med exempel på olika ljudnivåer och när de kan tänkas passa. Arbetsro behövs i eget arbete och det behövs även att eleverna, när de ställer frågor eller räcker upp handen, talar högt, så att alla kan höra, eftersom vi även lär av varandra i klassrummet.

Tryggrupper
På måndag presenterar vi mentorer tryggrupperna, som någon gång fram till höstlovet ska ses på fritiden och hitta på något tillsammans (baka, se på film, leta Pokemón, laga mat eller dylikt). Första gruppindelningen ser ut såhär:
1. Albin, Emma, Niko, Selma och Gunnar
2. Martin, Rut, Abbe, Ruben och Paula
3. Svante, Loka, Malla, Olle och Peter
4. Nils, Irma, Malin, Simon och Rebecca
5. Tom, Leia, Elsa, Stella, Mattias

SL-kort
Ibland är vi på utflykt med skolan och då händer det att elever vill stanna i stan eller hoppa av hemma istället för att åka tillbaka till skolan. Detta är okej för oss, så länge föräldrar godkänt det. Det som då skulle kunna uppstå är att barnet har åkt på skolans kort och blir stoppat i en kontroll i t.ex Hammarbyhöjden när hen kliver av. Det som gäller är då följande:
Alla elever som väljer att inte resa tillbaka till skolan med de vuxna, måste själva ha ett giltigt åkkort och dra det vid inpasserande, så att de inte råkar ut för böter.

Läxor och program för vecka 40:
måndag: Pedagogiskt möte för personalen. Eleverna börjar klockan 10.00

tisdag:

onsdag: Idrott inne i Skarpnäck. Läxa i franska:  Glosor till kap. 4  Läxa i engelska: Text+glosor, se nedan under engelska.
torsdag:
fredag:  HKK-läxa


Ämnesinformation:

So: På tisdag och onsdag ska vi ha prov på Vasatiden, om du vill kan du också komma på stödtiden på onsdagmorgon kl 8. Alla ska ha tagit hem textboken och allt material som vi har jobbat med. Alla lösa blad och arbetshäftet ligger på hemsidan Vasatiden 6an SO. På lektionerna i veckan har vi repeterat inför provet.

Matematik: Vi börjar repetera hela kapitel 1. Provet kommer skrivas på måndag vecka 41. Det kommer ut ett övningsprov nästa vecka som eleverna gärna får arbeta extra med hemma.

NO: Vi har gjort filmer om djur i grupper om 4. Grymt jobbat! De flesta hann klart, men de grupper som fortfarande har lite kvar att göra ska komma på NO-stödet klockan 8:00 fredagen den 7/10. Nästa vecka börjar vi med kemi! /Axl

svenska och engelska: I svenskan skriver vi beskrivningar och gestaltningar. Vi läser också vidare i "Dårfinkar och Dönickar". Hemmaläsningen ska gå till så att ni och barnet räknar ut hur många sidor per vecka barnet behöver läsa för att vara klar med minst en bok till vecka 43. Stöd-/läsgruppen ska komma till sidan 114 till nästa torsdag. I engelska har vi jobbat i boken i veckan och arbetsron har varit väldigt fin! Jag har delat ut och lagt veckans läxa  här . Det är en text om djur som hjälper människor. Texten ska läsas minst tre gånger, varav en högt och eleverna ska kunna glosorna som är rosamarkerade och ligger på "glosor.eu".  /Malin.

Idrott: Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med för att kunna delta på bästa sätt i undervisningen

Franska: Öva på förprickade glosor till kap. 4, som också som vanligt finns på glosboken.se. Öva på betydelse och uttal men även stavningen denna gång!
HKK: Läxa till fredag att ha gjort någon syssla hemma som du inte brukar, Alltså öva på eller lära dig något nytt, tvätta, städa, diska etc.

Spanska: Ingen läxa till fredag.

Trevlig helg önskar mentorerna!
Comments