Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 4

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17
Allmän information från mentorerna:
Det är äntligen dags för en av årets höjdpunkter, nämligen Kulturtemat då vi jobbar i åldersblandade grupper från F till 9 under fyra dagar. Rubriken för årets tema är hemlig, men vi kan redan nu utlova en vecka av skapande, skoj och lek. Eleverna har speciella tider denna vecka, se nedan.

Läxor och program för vecka 4:

måndag: Samling i bildsalen klockan 09.00 för information om veckan. Sedan Kulturtema till klockan 14.00.

tisdag: Samling i det klassrum du ska vara i senast 09.30. Somliga av er kanske ska hämta ett mindre barn innan, så då måste ni vara här lite tidigare. Skoldagen slutar klockan 14.00.

onsdag: Se tisdagen.

torsdag: Vi börjar som de andra dagarna, dvs 09.30 men slutar lite senare än de andra Kulturtemadagarna, nämligen klockan 14.30.

fredag: Vanlig skoldag. Läxa i franska: Ingen läxa till denna gång p g a kulturtemat, men eleverna har börjat förbereda ett släktträd, så de kan behöva kolla upp namn och ålder på olika personer i familj och släkt till fredagen. Efter förberedelse ska de  presentera sin närmsta släkt för klassen.
Läxa i spanska: glosor s.36 i textbokenÄmnesinformation:
 

Matematik: Vi fortsätter med kapitel 3. Provet är planerat till måndag vecka 7.

NO: Vi börjar återigen med kemi och kommer fördjupa oss inom atommodeller, periodiska systemet, och syror och baser. 

Spanska
Denna veckan har vi jobbat kapitel 9 i boken. Läxan till fredag är att kunna säga talen på s. 36 i textboken (20,21,22,30,..100). Träna på glosor.eu, mitt användarnamn är SimonaM.

franska

Idrott: 

Hem och konsumentkunskap: Har startat nu för den andra halvan av klassen, terminsplanering och annan information finns här Hem och konsumentkunskap åk 6


Thomas och Malin önskar en riktigt trevlig helg!
Comments