Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 39

Veckobrev vecka 39

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17

Allmän information från mentorerna:
Vi har haft en lyckad temastart om vårt övergripande tema, U.S.A , där eleverna i blandade grupper från 4-9 gick runt på fyra olika stationer och dansade linedance, sjöng gospel, gjorde två frågesporter, där en gick ut på att försöka få ett "Green Card".

Information från skolsköterskan                                                             

Alla elever som går i årskurs 6 får erbjudande om att komma till skolhälsovården för att kontrollera längd, vikt och sin rygg. Jag har redan påbörjat dessa kontroller. Om det är något som är avvikande så meddelar jag er via telefon. Har ni några frågor eller funderingar så är ni välkomna att höra av er till mig på tel: 08-643 63 81 eller mail: pernilla.forsmark@kulturskolanraketen.se

Med vänlig hälsning

Pernilla Forsmark skolsköterska

Information från ledningen

På förekommen anledning vill vi informera om att skolan inte beviljar ledighet för att gå på/köa till musikevenemang eller andra aktiviteter av nöjeskaraktär. Det har tyvärr inträffat vid ett flertal tillfällen redan denna termin att elever/föräldrar begärt ledigt för dessa ändamål och vi hoppas att ni föräldrar hjälper era barn att prioritera skolarbetet. /Ewa


Utvecklingssamtal, vecka 39

måndagen den 26/9:

16.00: Selma med Thomas

16.30: Stella med Thomas

tisdagen den 27/9:

17.30: Svante med Malin.


Denna vecka:

måndag: På mentorstiden klockan 09.00 kommer föräldrar och pratar om insamling till Spanienresan.

tisdag: Läxa i matematik: Gör klart två av nivåerna på avsnittet " De fyra räknesätten", s. 36 - 41.

onsdag: Idrott inne i Skarpnäck. Läxa i franska:  Se nedan   Läxa i engelska: Ingen läxa denna vecka.

torsdag:

fredag:  Läxa i spanska: I veckan som har gått har vi lärt oss färgerna och jobbat med kapitel 4. Läxan är att kunna fråga vad någon gillar, säga vad man själv gillar (eller inte), samt säga vilken favoritsport/färg man har. Mitt användarnamn på glosor.eu är Simona M. Jag har ändrat förhörinställningarna nu, så att det kommer att acceptera korrekta svar utan stor bokstav eller apostrof :)

HKK gruppen lagar Pizza och får i läxa till nästa vecka att göra en hemmasyssla som du inte brukar göra. Redovisas muntligt.( ex. städa, tvätta, sortera sopor)


Ämnesinformation:


Matematik: Nästa vecka avslutar vi kap. 1 och jobbar sedan vidare med blandade övningar.  Prov på Kap 1 planeras till v  41.
NO: Idag, fredag, kom endast en elev av sex till NO-stödet. I början av terminen mailade jag (Malin) ut till alla som skulle komma. Se till att era barn kommer på alla stöd, är ni rara!

svenska och engelska: Oj, oj oj, vilka fantastiska djurredovisningar vi haft i veckan! Bra jobbat! I svenskan ska vi börja med gestaltning/målande beskrivningar. Inga läxor från mig till kommande vecka. 

Idrott: Från och med denna vecka börjar vi vara inomhus på idrotten. Ombyte, inneskor och vattenflaska ska tas med för att kunna delta på bästa sätt i undervisningen

Franska: Läxa till onsdag är förprickade glosor i kap. 3. De ligger också på glosboken som vanligt.
Trevlig helg önskar mentorerna!
Comments