Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 38

Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17

Allmän information från mentorerna:
Vi kommer att ha "tryggrupper" i klassen detta år. Det kommer att gå till så att vi delar in klassen i grupper om fem barn, som ska hitta på något på fritiden tillsammans. Det kan röra sig om att ses hemma hos någon och se på film, baka eller något annat, som inte är kostsamt eller kräver massa planering. Under rasterna får barnen leka som de vill här på högstadiet, dvs de måste inte umgås i tryggruppen, men vi vet att sådana här träffar kan vara väldigt mysiga och dessutom bra för stämningen i klassen. Vi återkommer när vi pratat med klassen och gjort de första grupperna.

U.S.A
Vårt övergripande tema på skolan, inom ramen för vårt rättvise- och miljöarbete, är U.S.A och vi på mellan och högstadiet kommer att starta detta på måndag med en förmiddagshappening. Skolan börjar 09.00 som vanligt, men resten av förmiddagen blir ovanlig.


Utvecklingssamtal, vecka 38

Thomas elever

måndagen den 19/9:

16.00: Albin

 16.30: Emma

17.00: Tom

17.30: Elsa

18.00: Peter

18.30: Malin

tisdagen den 20/9:

17.30: Olle

18.00: Rebecka

18.30: Leia


Malins elever:

Måndagen den 19/9:

15.00: Gunnar

15.30: Simon

16.00: Abbe

Denna vecka:

måndag:

tisdag: Vi ska på vandring på Tematiden, ha bra skor och kläder efter väder.
onsdag: Läxa i franska:     Läxa i engelska: Fantasy animal. Se länk här.
torsdag:
fredag:  Läxa i spanska:

Ämnesinformation:
 
svenska och engelska: Vi jobbar på med Dårfinkar och Dönickar, samt att alla har fått låna en hemmaläsningsbok, som ska vara klar innan höstlovet. I engelska har vi en jätterolig läxa, som vi också jobbar med på måndagens lektion. Se länken ovan. /Malin.
Idrott:
Tema: På tisdag ska vi ha stadsvandring och gå på stadsmuseum på tematiden. Det kommer att bli långt att gå ute så ha bra skor och kläder på er.
Franska:
Textilslöjd: Eftersom vi har fokus på återvinning detta läsår, vill jag be alla elever att någon gång under terminen ta med något avlagt klädesplagg eller textilt material som kan återvinnas t.ex. sy om till ett nytt klädesplagg eller annat slöjdalster. Du kan också ta med något som du lagar, syr i knappar laga hål etc.
HKK: Information hittar du här Hem och konsumentkunskap åk 6

Trevlig helg önskar Malin och Thomas!
Comments