Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 36


Sjukanmälan: Ring till 08/659 52 17

Allmän information från mentorerna:
I veckan som gått har vi bland annat invigt vår nya skolgård, där en kan spela basket, sitta och slappa/umgås, klättra runt, samt spela fotboll.

Denna vecka:
måndag: Pedagogiskt möte för personalen. Eleverna börjar 10.00 med svenska.
tisdag: Välkomna på föräldramöte klockan 18.00. Vi börjar allesammans i ungdomsgården
onsdag: Det är skolfotografering mellan 10.10 och 11.40 - först enskilt och sedan med hela skolan. 
                Läxa i franska, se nedan.
torsdag: Samling kl. 8, Utflykt med Temat till Skansen. Ta med matsäck, bra skor och kläder. Läxa i svenska: En annorlunda mamma - skrivuppgift.
fredag:  Hkk gruppen har fruktundersökningsläxa 
              Läxa i spanska (att kunna räkna på spanska från 0 till 10)

Ämnesinformation:
 
svenska och engelska: I svenska har vi fortsatt att läsa i boken och eleverna har börjat med en skrivuppgift som ska skrivas klart/rent hemma och mailas/delas eller lämnas in på torsdag.  I engelska har vi pratat om djur, utifrån bilder, samt att jag läst om världens tio farligaste djur. Eleverna har också fått ett eget husdjur att fantisera kring.

Idrott: Läxa: Min aktivitet. Ni hittar materialet längst ner på sidan som fil. Där hittar ni också powerpointen som vi gick igenom på lektionen. Läxan ska lämnas in till mig senast fredag v. 37, alltså den 16/9.

SO: Nu har vi kört igång med läsning i boken om Vasatiden och vi har börjat jobba med arbetshäftet. Vi har jobbat till fråga 14. Om du missat
detta p.g.a. sjukdom eller annat så kom till mig och få ett häfte och jobba ikapp hemma så att du ligger i fas. På tisdag fortsätter vi läsa i textboken och jobba vidare med arbetshäftet. Vi har sååå kul tillsammans tycker jag /Karin


Hem och konsumentkunskap:
Första gruppen har  startat med ämnet denna vecka, planering och annan information hittar du här. Cecilia Ehnborg Hkk åk 6 Läxa att undersöka frukter i affären. 

Franska: Vi har nu kommit igång i vår bok och eleverna ska träna på glosor till det första kapitlet. Dessa finns inlagda på www.glosor.eu /klass 6. Mitt användarnamn är ewad. Träna på uttal och betydelse. Läxa har ni  till onsdagar. Bonne chance! / Ewa

Spanska: Denna vecka har vi kommit igång rejält med spanskan. Läxan till nästa fredag är att träna att räkna från 0 till 10 på spanska. Träna både stavning och uttal! :) Glosorna är inlagda på glosor.eu. Mitt användarnamn är SimonaM.


Trevlig helg önskar Malin och Thomas!
Comments