Klasser‎ > ‎Årskurs 6‎ > ‎Gamla veckobrev‎ > ‎

Veckobrev vecka 35

Allmän information från mentorerna:
Denna vecka har vi varit på Skansen, vandrat runt och badat och jagat Pokemón på Söder, samt mjukstartat med lite lektioner. Vi mentorer tycker att det är en fröjd att arbeta med klassen!

stöden:
Berörda familjer ska ha fått mail med inbjudan till stöd. Om ni anser att ert barn borde ha stöd, men att ni inte fått mail, får ni gärna höra av er.


Denna vecka:
stöden börjar
måndag:
tisdag:
onsdag: Idrott ute med Karin, kläder efter väder
torsdag: Läxa i svenska: Ordkunskap från "Dårfinkar och Dönickar". Orden finns på "glosor.eu" och jag heter "raketenmalin".
fredag: Läxa i spanska: Glosor (att träna och kunna skolämnena på spanska)

Ämnesinformation:
svenska och engelska: Vi har börjat läsa boken "Dårfinkar och Dönickar" i svenskan (jag läser högt) och kommer att göra en hel del jobb kring denna bok (ordkunskap, läsförståelse, skrivövningar med mera). I engelskan har vi inlett terminen med en "Talkshow" där eleverna fick vara mina gäster och just prata engelska. Roligt tyckte jag och förhoppningsvis också barnen. /M.

SO
Vi har dragit igång med undervisningen och vi börjar med historia och Vasatiden. /Karin

Idrott
Första lektionen ute hade vi i onsdags. Kul hade vi. Nästa vecka fortsätter vi vara ute. Att tänka på: ta med VATTENFLASKA! Som vanligt är det kläder efter väder som gäller. /Karin

Musik
Första musiklektionen har vi på måndag och vi kommer förutom att sjunga att dra igång et block med gitarrspel. /Ingela


tema
Det var temastart i veckan för temat "Industrialismen" och eleverna fick bland annat jobba i gruvan, i en mekanisk verkstad med mera. De fick lön i form av godis, men somliga fick sitta och vara rika och äta chips, godis och dricka läsk....

språk:
Eleverna har haft sin första språklektion nu i veckan. 

Kulturval och Hem och konsumentkunskap startar denna vecka


Ha en finfin helg, önskar de glada mentorerna!
Comments