Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Veckobrev 43 2017

Allmän information

Från ledningen: Vi har på skolan fått kännedom om att det förekommer en svart skåpbil i vilken någon har försökt locka till sig barn runt Hammarbyhöjden. Vi uppmanar därför er föräldrar att vara extra vaksamma. 

Några av er har gått in på Raketens bytar-grejer-sida men om inte, kolla här o gå med!
 

Vecka 43

Måndag: 

Tisdag: Egna boken utläst.
 
Onsdag: engelskaglosor 12 st
 
Torsdag: Bråkhäfte in. Stödord med till den lilla världsdelsredovisningen.
 
Fredag:
 
 
Svenska/SO
Oj, vad vi hunnit denna vecka! Kartintroduktion, svennemys, läsprov, dagboksskrivande, bokfrågor, instuderingsfrågediskussion samt Hans superhårda landskapsprov. Läxinlämningen ser bra ut, och nästa vecka är det stödordssamlande till världsdelarna. På torsdag kommer alla att bli inlottade i en grupp och med en världsdel. Denna världsdel ska gruppen utifrån sina stödord redovisa för resten av klassen. Ingen vet i förväg vilken världsdel eller vilka som är i gruppen. Man får ha med sig ca 60 stödord - ca 10 för varje världsdel, och det kan ju vara bra att försöka hitta ord kring sådant man tror att inte alla andra tar (men Hans - om alla tänker så, ...) 
Den egna boken ska vara utläst nästa vecka, och då kommer en ny bok från mig.

Matte/NO 
Det har arbetats mycket flitigt med decimaltal, bråk och procent och vi jobbar vidare. Igår torsdag fick de ett häfte med bråkräkning med sig hem. Inte så mycket räknande men träning av bråkräkning. I slutet var det kluringar och jag kan tänka att just de uppgifterna kommer att ta lite tid men alla tyckte att en vecka räckte gott o väl. De som går på stöd gör kluringarna på stödet. 
Jag tänker att provet kommer efter lovet, har inte bestämt datum ännu. 
Idag fredag tittade vi på några klipp med anledning av nobelpriset i fysik  och för att repetera lite om universum o livets skapelse inför kommande no-område, evolutionen. Klippen var korta koncisa och obegripliga på flera sätt, men fascinerande på alla sätt. Och på allmän förfrågan länkas här till klippen (som kommit till mig från bbc och channel4 via fb, kanske inte så proffsigt men...)
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10155329529361939/
https://www.facebook.com/bbcnews/videos/10155322656888649/

Engelsk:
Vi jobbar vidare med shops/clothes och ser på Max's movie varje fredag. glosor v.43 shop, there are, escalator, basement, take, shop assistant, look for, lift, box, price, sale, cheap. 

Musik
Dagens lektion byttes med Hans så vi kommer att fortsätta med gitarr- och pianospel efter jullovet. Nu väntar andra uppgifter. Dagens Låt förbereder de som hade uppgiften till förra veckan. /Ingela
 
Idrott

Tema
 Vi bygger och bygger. Ändrar och fixar. Mycket krävande.

Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Kommande vecka 45

Måndag: Utv.samtal

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: Utv.samtal

Fredag:


Ännu längre fram i tiden:

Onsdag 10 januari terminsstart

Vecka 9 (26 februari – 2 mars) sportlov

7 mars planeringsdag, skola och fritids stängt

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

 
Comments