Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Veckobrev 40 2017


Allmän information

OBS! Sjukanmälan ska göras till både Hans och Madelene. 

 
Några av er har gått in på Raktens bytar-grejer-sida men om inte, kolla här o gå med!
 

Vecka 40

Måndag: 

Tisdag: 
 
Onsdag: 
 
Torsdag: Nya fina SO-läxan ska vara fint nerskriven och oknöligt inlämnad. Vi åker till Konserthuset med Ingela 
 
Fredag: Idrott inomhus i Skarpnäck
 
 
Svenska/SO
Den här veckan har vi diskuterat läget i klassen.

Matte/NO
Vi kom inte riktigt igång med det nya kapitlet utan rotade vidare lite till med vikt & volym. Det verkar flertalet lite glömt hur man räknar samtliga räknesätt så vi tränade det också i veckan och jag lovade att man skulle få ett träningshäfte med övningar på just det räknesätt man behöver träna MEN jag har inte hunnit det och föreslår därför OM man vill träna över helgen att man helt enkelt gör det ändå. Det går ju att hitta på tal själv och liksom bara räkna. Kanske kan ni föräldrar hitta på talen, eller kanske kan en ta hjälp av en träning, eller kortlek (dra kort som bildar tal och bara räkna på)
Idag torsdag fick de räkna de här talen t ex 4765 + 9807   6403 - 5437  7865 x 4   3885 / 6 (tillsammans med Jörgen eftersom jag vabbade). OM jag fick önska skulle samtliga i klassen räkna 5 tal av vardera räknesätt dagligen i en vecka med målet att ska kunna använda sig av uppställning nästa utan att tänka. Typ som att kunna läsa utan att ljuda…räkna utan att räkna utan bara veta och göra…eller lära sig glosor...Gäller så klart inte all matematik men just när det gäller den typen av färdighet som ska/bör automatiseras.

Engelska:

Musik
 På torsdag blir det extra musik när vi åker till Konserthuset och lyssnar på Filharmonikerna. På musiklektionerna idag har vi fortsatt prata om klassisk musik där vi har tittat lite närmare på 1700-talet och Joseph Haydn. 
Nästa veckas Dagens Låt: Herman, Ester L (reserv). 
Arbetsbeskrivning finns här
/Ingela

Idrott och hälsa
På fredag börjar vi vara inomhus och åker till Skarpnäck. Ni kommer åka med Rebecca dit. Ni får ta en frukt på vägen som mellis. Lektionen börjar 14:30 och slutar kl 16:00. Ni som inte har eget SL-kort kommer kunna åka med mig från Skarpnäck med tunnelbanan.

Att packa:
Ombyte
Skor (gärna utan svart sula då det färgar av sig på golvet)
Vattenflaska
Duschgrejer, för den som vill och behöver duscha. Du får också åka hem och duscha efter lektionen. Tänk på att det är viktigt att göra det relativt direkt så att svetten som ligger på huden duschas bort och inte kyler ner dig.
 
Tx slöjd: Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg
 
 
Höstterminen 2017

Terminsstart     onsdag 23 augusti

Höstlov              v 44 (30 oktober– 3 november)

Julavslutning     torsdag 21 december

Comments