Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Vecka 49 2017

Sjukanmälan på 0515-43608  Men mejla Hans och Madde också.

OBS! När man sjukanmäler på numret ovan blir barnet bara sjukanmält just den dagen. Är barnet sjuk dagen efter måste man ringa numret igen . Alltså man måste anmäla varje dag man är sjuk. (till oss räcker det med att mejla ert barn är sjuk en dag för att sedan skicka iväg ett mejl när ert barn kommer tillbaka

 

Några av er har gått in på Raketens bytar-grejer-sida men om inte, kolla här o gå med!
 

Vecka 48

Måndag: 

Tisdag: 
 
Onsdag: Ha läst till s.183 i boken Han och Hon samt kunna besvara bokfrågorna. 

Torsdag: Läxförhör klimat 
 
Fredag: engelska: texten Camden market + words!
 
 
Svenska/SO
Instuderingsfrågorna var väldigt fint inlämnade och de som glömde sina hemma gick igenom med mig på morgontiden idag. Alla klarade godkändnivån på 56p (2/3 av maxpoängen - samma som i prov där man får provfrågorna i förväg). Torsdag v.49 är det läxförhör på klimat, och då får man ha med sig 50 stödord från sidorna 44-51 i resursboken.
Veckan efter (v.50) är det prov. Alla instuderingsfrågor och läxförhör skickas hem och studeras noggrant. Jag går igenom med klassen hur jag tycker de ska förbereda sig inför detta.
Boken är spännande, men vi hann tyvärr inte gå igenom bokfrågorna denna vecka (högläsning av egna texter tar tid). På onsdag ska man ha kommit till sidan 183. Jag planerar att högläsa en bit för klassen då, så läs gärna inte längre.
Vi besvarar förra veckans frågor då, samt följande:
  • ·        Varför avslöjar hon sin romans för de andra i klassen?
  • ·        Hur reagerar Ida på Alicias förhållande?
  • ·        Hur påverkas Alicias ställning i klassen när de andra får veta om Lucas? Hur märks det?

Matte/NO
Nu har vi kommit en lång bit med no'n, alla har arbetat jättebra och nästa vecka ska vi försöka komma fram till en bra dag att ha prov på, återkommer med den. Vi börjar få koll på det naturliga urvalet, plötsliga förändringar i arvsmassan, Darwin och lite annat. Vad det lider kommer det att komma hem ett texter, frågor och svar, att plugga på men kommer ägna en hel del tid åt instudering här på skolan.

Engelska: läsa texten hemma och glosor: loads of, nowhere, most of, anywhere, different, language, smell, cooking, buy, sari, Indian, expensive. Man kan lyssna på texten och öva på glosorna här: https://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-5/#/3-shops-clothes


Musik Onsdag den 13 december kl 8.00 går Raketens traditionsenliga luciatåg av stapeln och ni familjer är varmt välkomna att se och höra era härliga barn sjunga in julen!

Efter lussetåget blir det fika och temautställning, innan barnen förbereder sig på sin nästa föreställning 9.15 för skolan.

Alla barn ska samlas i Madelenes klassrum på morgonen, ombytta och klara prick 7.30. Kom i tid!

Jag har poängterat att de måste komma tidigare om de vill byta om på skolan. Jag finns där från 7.10.

Varmt välkomna!

 

Fram till dess har eleverna som musikläxa att öva hemma på sångtexterna. Allt ska sitta utantill. 

 Alla har fått ett häfte hem att träna på. Skulle det mot förmodan ha kommit på villovägar så kan man gå hit och skriva ut ett nytt.

När det gäller klädsel så är det ok med allt som hör lucia och julen till. Vi har gemensamt pratat om tärnor, stjärngossar, änglar, tomtar av olika slag. 
Det är bara de vitklädda som får ha ljus och vi har pratat om de utrotningshotade stjärngossarna och hur synd det är om dem så det har varit en ganska populär roll bland både killar och tjejer J

Alla ansvarar för sin egen klädsel. Fråga gärna runt i grannskapet om folk har till utlåning. /Ingela


 
 
Idrott

Tema
 
Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Kommande vecka 50 

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Lucia!

Torsdag:

Fredag:


Ännu längre fram i tiden:

Onsdag 10 januari terminsstart

Vecka 9 (26 februari – 2 mars) sportlov

7 mars planeringsdag, skola och fritids stängt

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments