Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Veckobrev 42 2017

Allmän information

Ny rutin för frånvaroanmälan

Fr. o m nu måste sjukanmälan göras på telefonnummer  0515-43608. Ni kommer då via en telefonsvarare att ombedjas knappa in ert barns 10- siffriga personnummer. Sjukanmälan görs varje dag som barnet är frånvarande och före klockan 8. Om ni ringer efter klockan 12 kommer barnet att registreras som frånvarande dagen därpå.

Tills vidare vill vi att ni även mailar oss (Hans och Madelene).


Här kommer info från skolledningen:

                                                                          Hej alla föräldrar!

Här kommer lite information till er, bl a  angående några nya rutiner som vi inför :

1.    Nytt nummer för sjukanmälan är nu infört för samtliga elever. Ni ringer 0515-43608 varje dag före klockan 8 om ert barn är sjukt och knappar in  barnets personnummer. Frånvaroanmälan efter klockan 12 registreras som frånvaro dagen därpå.

 

2.    I vårt systematiska arbete för att förebygga sjukfrånvaro, psykisk ohälsa och i värsta fall hemmasittning, har vi skapat några nya rutiner. Då vi bedömer att frånvaron under en period är hög eller på annat sätt oroväckande, kommer ni att bli kontaktad av någon i vårt elevhälsoteam. Vi vill med detta försöka utreda orsakerna till frånvaron för att sedan kunna sätta in adekvata åtgärder vid behov.

 

3.    Ny kurator kommer att börja hos oss den 23 oktober . Hon heter Anna Westerfors Johansson och kan kontaktas via mejl: anna.westerfors@kulturskolanraketen.se

 

4.    Vår hemsida är f n under bearbetning och kommer att få ett nytt utseende inom  kort. Fram tills dess är hemsidans alla dokument inte till fullo uppdaterade och jag hoppas ni har överseende en liten tid till. Förstasidan med Aktuell info kan jag dock redigera fortfarande så den informationen gäller.


Veckans bytardag blev en succé! Rena haussen vid prylborden. Detta måste vi göra igen. Kläder var dock inget som värst många här på de högre stadierna efterfrågade. Kolla bildspel på miljöbloggen här.

Några av er har gått in på Raktens bytar-grejer-sida men om inte, kolla här o gå med!
 Vecka 42

Måndag: De som inte lämnat in pi-läxan kanske gör det.

Tisdag: 
 
Onsdag: 
 
Torsdag: Instuderingsfrågor SO in.
 
Fredag: läxförhör på glosorna till the station. 
 
Svenska/SO

Ny info: pga att nya SO-läxan inte ges fem arbetsdagar, som var tanken, så utgår hemboksläsningen fram till torsdag. Bokfrågorna här nedan behöver inte förberedas utan vi tar dem muntligt i morgon. Om vi hinner, för i morgon är det SVENNEMYSTIMME! Med filmen Hoppet och snask i lagom mängd. Max. 20 kr!
Bifogar läxpappret med sidhänvisningar här nedan. 

Så var vi klara med den första omgången av nya SO-läxan. I alla fall jag tycker att det har varit givande att vila i ett område ett par veckor och att arbeta med det på olika sätt. Era barn har tagit mycket seriöst på arbetet. Kommande vecka handlar det om kartor. Eftersom ni har terminsplaneringen går det jättebra att börja läsa/lyssna på innehållet redan under helgen. Själva häftet delas ut/läggs ut på hemsidan på måndag. Då har jag förhoppningsvis rättat läxförhören också. De som missat får fylla på tisdag eller torsdag em.
Vi skriver vidare på dagböckerna. Nästa vecka ska de vara klara. 
Bokfrågor: 
  • Vad är det "stora problemet" i boken? Även en handling som kan verka som bara uppradade händelser brukar innehålla en övergripande problematik. Frågan är: kan du hitta den?
  • Vilka krafter jobbar för en lösning av problemet, vilka krafter jobbar emot?
  • Veckans sammanfattning: den här gången vill jag att du väljer ut en person som är med i det lästa och sammanfattar vad som hänt hen i veckans avsnitt.
  • Veckans scen: beskriv och motivera valet av scen.
  • Veckans ord ur boken: kan vara ett nytt, obekant eller ett extra fint eller ett konstigt eller ...

Matte/NO Hörrni vad pepp det kan vara att få en ny mattebok! Alla har arbetat på jättebra och vi har en arbetsplan för hur långt man ska ha kommit till när, återkommer om det. Den här veckan har det bara handlat om hela tiondelar och hundradelar. Kommande vecka kommer vi in på bråk och procent.  Det man ska kunna det här kapitlet är de vanligaste bråktalen och procenten, vilka decimaltal de hör till och att kunna hantera och använda dessa. Alltså  kan  man/vet man   1/2 = 50% = 0,5      1/4 = 25% = 0,25     1/5 = 20% = 0,2     1/10 = 10% = 0,1   kommer man långt kan man också lära sig att använda och hantera dem kommer man ännu längre.

Det var 7 av 24 som lämnade in pi-träningsläxan så jag tänker att de som inte lämnade in idag, lämnar in den på måndag.
 
Engelska: https://webbapp.liber.se/good-stuff-gold-5/#/3-shops-clothes
12 st glosor. excuse me, how do I get to...? market, easy, straight, turn right, traffic lights, toy, catch, sign, underground, ask the way. man läser texten hemma och lär sig glosorna. 
 
Musik: Denna vecka har vi jobbat med Tom Dooley på piano och gitarr. Det fortsätter vi med nästa vecka. Dagens Låt har Frans och Filip(reserv). Material här. /Ingela
 
Idrott
 
Tx slöjd: Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg
ĉ
Hans Folkman,
16 okt. 2017 05:51
Comments