Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Vecka 18 2018

Allmän information

Jättefint Raketenlopp! Vi gratulerar vinnarna i varje klass. 

Viktig info: på grund av att det verkar komma ovanligt många till Afrikafesten på fredag så måste vi ha in anmälningar till festen senast på måndag för att kunna planera matinköp. Mejla mig hur många ni är som kommer.

Hej alla. Den 4 maj har vi den årliga insamlingskvällen inom vårt rättvisetema. Temat i år är ju Arika vilket betyder att ni kommer att få se utställningar både med textilier, skulpturer och bilder, kanske måla zentangel, troligen gå en trumkurs, förhoppningsvis få göra något i batik, smaka lite mat, se en eller annan dans, kolla era kunskaper om/lära er mer om den fantastiska kontinenten, allt med en touch av olika delar av Afrika. Det kommer att vara alster och aktiviteter från alla klasser på hela skolan.

Allt detta visas från kl 17 till kl 20.00 och det kostar 100 kronor för vuxna och andra går gratis. Pengarna går oavkortat till ett projekt i Afrika, i skrivande stund vet vi inte vilket. Kl 18.30 kommer årets kulturval drama visa sin pjäs. Den riktar sig till personer över 11 år och den innehåller både ett par otäcka scener och kan vara svår att förstå för yngre. Det kommer att finnas filmvisning för yngre barn under samma tid. Det är inte obligatoriskt för era barn, men dels vill vi att så många som möjligt kommer och dels behöver vi några barn som håller i olika workshops, så samla ihop släkt och vänner och kom med era barn den 4 maj!!!

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Vecka 18

Måndag: Inte lediga!

Tisdag: lediga! 

Onsdag: Läxförhör sidorna 68-75 i resursboken.

Torsdag:  

Fredag: engelska-glosor! Ha läst ut Dogboy. AFRIKAFEST!Svenska/SO
Klassen betydligt tystare efter hemreflektionsdiskussionen. Dock lite allmän våryra som vi får jobba med att stävja. 
Alla som inte lämnat in sina Koll på...böcker ska göra det nu. Berättelserna version 3 ska mejlas till mig senast på måndag kväll. Läxförhör på jordbruk & odling på onsdag (s. 68-75). Dogboy får de till fredag på sig. 
Väl mött på Afrikafesten.

Matte/NO
Madde har vabbat och haft Olof & Jörgen som vikarier, vilket verkar ha fungerat helt ok.


Engelska: Vi har ingen lektion på tisdag men på fredag har vi läxförhör på de orden som vi hade till förra fredagen, där lektionen ställdes in. Jag hänvisar till veckobrev 17, där finns glosor och text. 

Musik 

Idrott och hälsa

Tema 
Har innefattat en hel del skrivande denna vecka, bland annat vinklade artiklar. Helt naturligt eftersom en del av svenskundervisningen sker i temat.

Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Längre fram, vecka 19

Måndag:

Tisdag: Vindalsöafton & föräldramöte 16.00 - ca 18.00

Onsdag: 

Torsdag: Lediga

Fredag: Lediga


Ännu längre fram i tiden:

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments