Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Vecka 17 2018

Allmän information

Hej alla. Den 4 maj har vi den årliga insamlingskvällen inom vårt rättvisetema. Temat i år är ju Arika vilket betyder att ni kommer att få se utställningar både med textilier, skulpturer och bilder, kanske måla zentangel, troligen gå en trumkurs, förhoppningsvis få göra något i batik, smaka lite mat, se en eller annan dans, kolla era kunskaper om/lära er mer om den fantastiska kontinenten, allt med en touch av olika delar av Afrika. Det kommer att vara alster och aktiviteter från alla klasser på hela skolan.

Allt detta visas från kl 17 till kl 20.00 och det kostar 100 kronor för vuxna och andra går gratis. Pengarna går oavkortat till ett projekt i Afrika, i skrivande stund vet vi inte vilket. Kl 18.30 kommer årets kulturval drama visa sin pjäs. Den riktar sig till personer över 11 år och den innehåller både ett par otäcka scener och kan vara svår att förstå för yngre. Det kommer att finnas filmvisning för yngre barn under samma tid. Det är inte obligatoriskt för era barn, men dels vill vi att så många som möjligt kommer och dels behöver vi några barn som håller i olika workshops, så samla ihop släkt och vänner och kom med era barn den 4 maj!!!


Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Vecka 17

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag:  Matte-prov!

Fredag: Raketenloppet! Engelska-glosor!Svenska/SO
Vi har läst massor om vatten. Vi har också diskuterat hur vi ska samla in pengar till taxibåten till och från Vindalsö. Själva vistelsen betalar skolan. Taxibåten kostar ca 200 kr per person, och vanligtvis ordnar eleverna en aktivitetskväll för föräldrarna med olika kostsamma grejer att göra. Klassen är mycket på. Vi planerar och återkommer med information. För att minimera antalet tillfällen ni krävs hit så tänkte vi sammanföra denna afton med ett litet föräldramöte där vi pratar om vad som gäller på Vindalsö och där ni också får träffa Ewa som informerar om högstadiet. 
På fredag denna vecka är det Raketenloppet. Vi ses hela skolan och går/joggar/springer 2,7 km. Alla börjar vanlig tid. Ingen matsäck.
Matte/NO
Vi har jobbat på med grader och vinklar och på torsdag är det dags för prov. Bifogar lite bra träning inför och en sammanfattning  av vad man ska kunna.

Engelska 
Vi har börjat med ett nytt kapitel som heter friends/fun och jag vill att man läser och lyssnar hemma om man är osäker. Veckans glosor är: glosor v.17. Vi lyssnar, översätter och läser texten alltid på lektionerna men det är bra att öva hemma också. 

Musik Vi fortsätter att spela gitarr tillsammans!

Idrott och hälsa
På fredag är det Raketenloppet. Samling kl 9 i klassrummet. Kom ombytta till skolan och med ett glatt springhumör.

v. 18 ute orientering
v. 19 lediga kristi himmelsfärd
v. 20 VINDALSÖ!!!
v. 21 ute
v. 22 ute, sista lektionen för terminen
v. 23 Kulturvalsredovisning


Tema 
I veckan hade vi en retorikkamp mellan de olika partierna. som slutlig segrare stod Känslopartiet. Nästa vecka kommer vi skriva tal och förbereda partiledardebatten.

Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Längre fram, vecka 18

Måndag:

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag


Ännu längre fram i tiden:

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Ċ
Madelene Klein,
20 apr. 2018 02:44
Ċ
Madelene Klein,
20 apr. 2018 02:44
Ċ
Madelene Klein,
20 apr. 2018 02:44
Ċ
Madelene Klein,
20 apr. 2018 02:44
Comments