Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Vecka 16 2018

Allmän information

Hej alla barn och föräldrar,

Det är nu 7 år sedan jag började här på Raketen och dessa år har gått fort. Jag började som biträdande rektor, men tog över rektorsrollen efter Mario för 3 år sedan. Trots att arbetet med att leda barn och personal här är något av det bästa jag gjort under min yrkeskarriär, har jag nu fattat det svåra beslutet att lämna denna fina skola för annat arbete i höst. Jag kommer att arbeta vårterminen ut och till hösten ska en ny rektor finnas på plats.

Vänliga hälsningar

Ewa


Från Pernilla: 

Onsdagen den 18/4 kommer de flickor som ska vaccineras mot HPV få sin andra spruta.

Hör av er till mig om ni har några frågor 08-643 63 81.

Med vänlig hälsning

Pernilla Forsmark skolsköterska

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Vecka 16

Måndag: 

Tisdag: Den helt åtgärdade berättelsen ska skickas in.

Onsdag: 

Torsdag:  

Fredag: engelska-glosor!Svenska/SO
Denna vecka har vi jobbat med de mänskliga rättigheterna och barnkonventionen. Vi har också gjort en liten undersökning kring hur olika inlärningssituationer fungerar för oss. resultatet visar att det ser väldigt olika ut, men att de flesta lär sig mer på att skriva stödord till läxförhör än att göra instuderingsuppgifter. Vi finslipar den förmågan reste av terminen. 
Alla klarade SO-provet! Nu fortsätter vi terminen ut och djupdyker i de olika resurserna som vi så väl behöver veta hur vi ska hushålla med. Vi kommer att jobba både på skolan och hemma, och därför behöver alla ta med sig Koll på Europa samt Koll på Världen tillbaka till skolan.  Först ut är sötvatten, som vi har ett läx- och lektionsförhör kring på onsdag v. 17. Sidorna 62 - 67 i resursboken. Man får ha med 30 stödord till det skriftliga läxförhöret.
Alla berättelser om den orättvisa klassresan är genomgångna och nu ska alla renskriva texterna till en gemensam bok. ALLA mina synpunkter ska åtgärdas innan texten räknas som färdig. 
På tisdag ska texterna skickas in till mig, och när alla är klara så har klassen förtjänat en mystimme! 

BTW: Självklart åker även denna ljuvliga klass till Vindalsö med oss. 17:e & 18:e maj har vi bokat. Vi kommer behöva flera bilar som hjälper med transport på morgonen den 17:e och på eftermiddagen den 18:e (till och från Stavsnäs vinterhamn - jättelätt att hitta).

I nästa veckoinfo får ni veta när det är föräldramöte och utvecklingssamtal!

Matte/NO
Det har skrivits prov och ritats trianglar. Jag ska försöka hinna rätta prov i helgen så det som behöver fylla på får göra det då det fortfarande är färskt i minnet. 
Vi ska fortsätta med och faktiskt avsluta trianglandet veckan som kommer för att sedan gå vidare med vikt & volym plus lite gamla enheter veckan därpå. Dock inte dröja alltför länge vid det för att sedan hinna in på sista kapitlet som är diagram & medelvärde och sen är vi i måååål! Och jag tror vi hinner det till sommarlovet vilket ju vore en sån arbetsseger för klassen. Pepp på den säger jag. Trevlig helg! / Madelene

Engelska. Vi avslutar avsnittet In the country/Hobbies och börjar med Friends/Fun. Här är veckans glosor som kommer att förhöras på fredag: glosor v.16 och här kan man öva på texten The Cango Caves och här kan man öva uttalet listen

Musik Vi jobbar vidare med ensemblespel i helklass. När vi är klara har alla sjungit, spelat gitarr, spelat melodi på keyboard, spelat ackord på keyboard, spelat elbas samt trumset. Låten vi kör är Hit the road Jack. Vi har pratat om Ray Charles och soulmusik. Dagens låt förbereder Vanja, Stella och Karl  /Ingela

Idrott och hälsa

Tema 


Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 
 
Längre fram, vecka 17

Måndag:

Tisdag: 

Onsdag: Läxförhör sötvatten 

Torsdag: 

Fredag


Ännu längre fram i tiden:

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments