Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Vecka 12 2018

Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Vecka 12

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: engelska-glosor!

  
Svenska/SO
Hej alla. Flera lektioner denna vecka gick åt till terminens läsprov, som också hamnat efter. Vi kommer köra stenhårt på hållbar utveckling nästa vecka, och läxan är att läsa igenom alla sidor vi jobbat med hemma så det går bra på provet. provfrågor kommer vi fram till tillsammans så att de finns att ta hem senast på onsdag. 
Många renskrivna klassresetexter har jag fått in, och senast på söndag vill jag ha resten. Vi kommer jobba vidare med textförbättring av dessa innan slutgiltig version trycks upp till alla.
Den egna boken ska vara färdigläst denna vecka, och ny bok från mig delas ut på torsdag.


Matte/NO
VI har hunnit igenom no-häftet och svarat på alla frågor samt gått igenom Maslow's behovspyramid. Nästa vecka ska vill kolla innehållsförteckningar på olika livsmedel och tillverka en näringsnyckel och förhoppningsvis hinna kolla in matkalkylatorn.se. Ser att Hans lagt in ett prov veckan innan lovet så vi får se när vi klämmer in no-provet... 
I veckan har vi också gått igenom provet från PRIM-gruppen och det gick allmänt väldigt bra för klassen. Provet var indelat i tre delar, taluppfattning (T) problemlösning (P) och statistik (S) och så här såg det ut vad när allt var rättat och klart och som ni ser, ett högt medel, superkul ju!
T 14/23 godkänt (medel 21/23)
P 9/14 godkänt (medel 12/14)
S 8/14 godkänt (medel 12/14)

Engelska: På engelskan har vi skrivit brev och nu har vi precis avslutat kapitlet om natur och brott. Vi har börjat med kapitlet om landet och fritidsaktiviteter. Vi har läst texten The Donkeys och eleverna har 12 glosor i läxa. Om man kommer ihåg att ta med sig boken till skolan igen kan man ta hem och öva på att läsa. Vi läser alltid högt på lektionen, efter att de har fått öva i par, ibland en mening var, eller så får några utvalda läsa ett stycke var, men det kan även vara bra att öva hemma. glosor v.12

Musik 
 
Idrott och hälsa


Tema 
Äntligen är skolpartierna igång! Vi har Gemenskapspartiet - samarbetarna, Frihetspartiet - de obundna, Naturpartiet - de hälsosamma, Känslopartiet - de lyhörda, Kunskapspartiet - de bildade samt Framtidspartiet - upptäckarna. 
Vi har också en drös partiledare som ännu inte är helt säkra på om de vill axla det ansvaret, och dessa ska nästa vecka få träffa tidigare partiledare från åk 9 för ytterligare pepp. 
Den här veckan har alla fått bekanta sig med partiernas värdegrund och politik samt varit medarbetare i medieföretag som tillverkat valaffischer. 


Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Kommande vecka 13

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag  Prov Befolkning & hållbar utveckling

Torsdag: 

Fredag: 

Ännu längre fram i tiden:

 

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments