Klasser‎ > ‎Årskurs 5‎ > ‎

Vecka 11 2018

Allmän information

Sjukanmälan på 0515-43608 Men mejla Hans & Madelene också!

Vecka 11

Måndag: 

Tisdag: engelska-glosor!

Onsdag: 

Torsdag: 

Fredag: Klassresan renskriven & mejlad till mig. Kartduell!

  
Svenska/SO
Hej alla. Nu är jag nästan helt återställd! Perioden med många sjuka har ställt till det lite i planeringen, och jag har beslutat att föra ihop provet som skulle varit innan sportlovet med hållbar utveckling, vilket innebär att provet ligger onsdag v.13.
Idag har vi haft ett interaktivt läxförhör och nästa vecka jobbar vi vidare med hållbar utveckling. Ingen SO-läxa nästa vecka eftersom alla ska renskriva sina klassreseberättelser på dator och mejla till mig så jag kan sätta ihop dem. På måndag kommer jag ge lite utfyllnads- och korrigeringstips som de får med sig hem.

Matte/NO
Vi har hunnit med lite no i veckan men framförallt har vi skrivit oförberedda matteprov. Förut låg de nationella proven i år 5 men det gör de inte längre och förra året började PRIM-gruppen erbjuda prov för årskurserna 2 5 och 8 som man kunde använda lite på samma sätt. De här proven är betydligt kortare men ger ändå en fingervisning om vi ligger rätt till. Proven tog hela torsdag förmiddag, då vårt längsta och tyngsta matte/no-block ligger.

Det vi hann göra i no var titta en glimt på Sockerfilmen som ju ligger i linje med Supersize me men är mer fokuserad på socker som namnet antyder men inte bara McD utan processad mat i allmänhet och kanske läsk i synnerhet, iaf den sekvens vi kollade in. Samtliga var efter titten innerligt tacksamma för idén med Folktandvård, för de inte lever i fattigdom, för att de inte fick läsk i nappflaska som barn.
Vi kommer jobba vidare med no'n men också börja med matematik, grader och vinklar.  

Sockerfilmen https://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen (vi såg ca 40 min in i filmen i ca 20 min) 


Musik 
 
Idrott och hälsa


Tema 
I onsdags var det ingen skola och inget tema. I torsdags var det 8 mars Internationella kvinnodagen och vi bjöds på 8-mars teater av högstadiet, den bästa någonsin! Vi fortsatte med Internationella kvinnodagen på tematiden och plockade upp tråden från innan lovet, då vi tittat på Historieätarna Nationalromantiken genom att titta på delar av fantastiska Kvinnokamp under 1900-talet. För de som missat finns länkar nedan att titta på. 

Historieätarna Nationalromantiken https://www.youtube.com/watch?v=iiy8EL3uxDw&t=2838s
Kvinnokamp under 1900-talet del 1 https://www.youtube.com/watch?v=UnAwU8RnlM4
Kvinnokamp under 1900-talet del 2  https://www.youtube.com/watch?v=gOCXpWh6Cgg

Snart går vi vidare med partipolitiken!


Tx slöjd Terminsplanering för Textilgruppen ligger här Cecilia Ehnborg

Tm slöjd 

Kommande vecka 12

Måndag: 

Tisdag: 

Onsdag

Torsdag: 

Fredag: 

Ännu längre fram i tiden:

 

Vecka 14 (2-6 april) påsklov

Tisdag 1 maj är det 1 maj

Torsdag 10 maj Kristi himmelsfärdsledigt

Fredag 11 maj klämdagsledigt

Onsdag 6 juni nationaldagsledigt

Torsdag 14 juni skolavslutning

Comments